Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Βαρβιτσιώτης για το αμήχανο «εχμ» της Ούρσουλα στην αυλή του «σουλτάνου»

Τι είπε ο Βαρβιτσιώτης για το αμήχανο «εχμ» της Ούρσουλα στην αυλή του «σουλτάνου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Τουρκία βρίσκεται σε κρίση και έχει μπει σε μία φάση περιδίνησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Εμείς δεν χαιρόμαστε με τη φωτιά στην αυλή του γείτονα», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολιάζοντας την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία επισήμανε πως η νευρικότητα και οι σπασμωδικές κινήσεις της μπορεί να μετατραπούν και σε κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά.

«Θα θέλαμε να έχουμε μια Τουρκία η οποία να βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας», σημείωσε.

Πρόσθεσε, ακόμα, πως έχει «ανοιχτεί» σε όλες τις γύρω διαμάχες και πως αυτό έχει προκαλέσει περισσότερες τριβές παρά έχει φέρει οφέλη στην τουρκική πολιτική.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ ευρωπαϊκής και τουρκικής πλευράς, ανέφερε ότι η αμηχανία της Προέδρου της Κομισιόν στην αίθουσα συνομιλιών, όπου πραγματικά δεν είχε πού να καθίσει, ήταν μια δραματική εικόνα προς την Ευρώπη, η οποία έρχεται μετά την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών, που δημιουργεί πολλά «αντισώματα» στους Ευρωπαίους θεατές.

Αναλύοντας το περιεχόμενο της συνάντησης, υπογράμμισε ότι ειπώθηκαν αυτά που περιμέναμε να ειπωθούν και ότι διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πάει στην Τουρκία και δεν θα πει αυτά που πρέπει.

«Μεταφέρθηκαν τα μηνύματα έτσι όπως έχει αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ανοίγει, απ’ ό,τι φαίνεται, ένας θεσμικός διάλογος με την Τουρκία για ένα θέμα που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και αυτό είναι το μεταναστευτικό» τόνισε.

Εξήγησε ότι πρόκειται για την αναθεώρηση της Κοινής Δήλωσης Ευρώπης – Τουρκίας του 2016, επισημαίνοντας πως κεντρικός στόχος είναι να υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στη συνεργασία και τη χρηματοδότηση της Τουρκίας.

«Να υπάρχουν περισσότερα χρήματα για καλύτερη συνεργασία και λιγότερα όταν υπάρχει μικρότερη συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα τις τουρκικές ακταιωρούς που συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες για να φτάσουν στην Ελλάδα.

Τέλος, ανέδειξε το ζήτημα της Τελωνειακής Ένωσης, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η Τουρκία την παραβιάζει συστηματικά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα όρια της καταγγελίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και ότι έως σήμερα δεν έχει κυρώσει το Πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά την Κύπρο.

Δείτε ακόμα: Το… «εχμ» της Ούρσουλα όταν την άφησε όρθια ο Ερντογάν – Οι γυναίκες στον καναπέ (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...