Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς σχολίασε ο Βαρβιτσιώτης την επίθεση που δέχτηκε από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Πώς σχολίασε ο Βαρβιτσιώτης την επίθεση που δέχτηκε από το τουρκικό ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη νέα περίοδο διαβουλεύσεων που ξεκινάει για τη Λιβύη, μετά και το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του σήμερα στον τ/σ ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη, όπου έθεσε το θέμα του «τουρκολιβυκού μνημονίου», έγινε αντιληπτό ότι και τα ελληνικά συμφέροντα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη χάραξη των θαλασσίων ζωνών και ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στη Λιβύη, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η χώρα επιζητεί τη διπλωματική, πολιτική και οικονομική της ανασυγκρότηση.

«Το μήνυμα εστάλη στον παραλήπτη του, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.

»Δεν νομίζω ότι εδώ τελειώνει η ιστορία, εδώ ξεκινάει», σχολίασε, με αφορμή τις δηλώσεις του Λίβυου Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Περαιτέρω, σχετικά με τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογο του, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν συζητά θέματα που άπτονται της κυριαρχίας της και ότι η μόνη διαφορά αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Ενώ όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις, υπογράμμισε, η Ελλάδα είναι αυτή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό τους, καθώς η εξομάλυνση της σχέσης Τουρκίας- Ευρώπης περνάει μέσα από το διάλογο με την Ελλάδα και την αποφυγή προκλητικών ενεργειών, που δυναμιτίζουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ερωτηθείς για την πρόσφατη στοχοποίησή του από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απάντησε ότι στην Τουρκία υπάρχουν και δυνάμεις, που δεν θέλουν την εμπέδωση του καλού κλίματος και τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προσθέτοντας ότι εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε με Γεραπετρίτη

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...