Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναγιωτόπουλος: Ελλάδα και Σαουδική Αραβία εργάζονται από κοινού για την προάσπιση της ειρήνης

Παναγιωτόπουλος: Ελλάδα και Σαουδική Αραβία εργάζονται από κοινού για την προάσπιση της ειρήνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο σύγχρονο γεωστρατηγικό πλαίσιο η αμοιβαία επωφελής αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας θα βελτιώσει τις επιχειρησιακές ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και θα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, το Ριάντ και την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

«Υπό αυτό το πρίσμα», συνέχισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «μία πυροβολαρχία του οπλικού συστήματος “PATRIOT” της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας θα αναπτυχθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και θα επιχειρεί από το έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο του Πολυεθνικού Σχεδίου Ενεργοποιημένης Αεράμυνας για την προστασία κρίσιμων ενεργειακών υποδομών έναντι τρομοκρατικών απειλών».

«Ελλάδα και Σαουδική Αραβία συνδέονται με δεσμούς ισχυρής φιλίας, έχουν κοινές ανησυχίες για τις παρούσες γεωστρατηγικές προκλήσεις αλλά και κοινό όραμα για το μέλλον.

»Η Σαουδική Αραβία αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή του Κόλπου.

»Είναι επιθυμία μας να εργαστούμε από κοινού για την προάσπιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» τόνισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την εξαιρετική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μας, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα την κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα μεταξύ της Σαουδικής και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Κρήτη τον περασμένο Μάρτιο», ενώ ευχαρίστησε «τις αρχές του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας για την πολύ θερμή φιλοξενία».

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών συναντήθηκαν αρχικώς με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Ναγιέφ μπιν Φάλαχ Αλ Χαζράφ (Nayef bin Falah Al Hajraf), με τον οποίο ο Ν. Δένδιας υπέγραψε εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας Μνημόνιο Κατανόησης για τη θεσμοθέτηση διαβουλεύσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φάιζαλ μπιν Φαρχάν και υπεγράφη Συμφωνία Διευθέτησης Καθεστώτος Ενόπλων Δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι επαφές των Ν. Παναγιωτόπουλου και Ν. Δένδια ολοκληρώθηκαν στην Τζέντα με τη συνάντηση που είχαν οι Έλληνες υπουργοί με τον Διάδοχο του Θρόνου, υπουργό Άμυνας και αναπληρωτή πρωθυπουργό της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Η Σχολή Ευελπίδων στις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...