Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρεσβευτής των Εμιράτων στον «Ηνίοχο» που έφερε «κοντά» τα ΗΑΕ με το Ισραήλ

Ο πρεσβευτής των Εμιράτων στον «Ηνίοχο» που έφερε «κοντά» τα ΗΑΕ με το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρεσβευτής στην Αθήνα των εν όπλοις συμμάχων μας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επισκέφθηκε την 117η Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα για να παρακολουθήσει μέρος της άσκησης «Ηνίοχος 21».

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι μια ιδιαίτερα συμβολική άσκηση για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επειδή σε αυτή, προηγούμενες χρονιές, «συναντήθηκαν» για πρώτη φορά με το Ισραήλ συμμετέχοντας αμφότερες οι χώρες στον «Ηνίοχο», επί κυβερνήσεως Αλ. Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «δυσκολεύεται» να διεκδικήσει τα εύσημα του πρωθυπουργού του για αυτό το σπουδαίο έργο, δηλαδή της καθοριστικής συνεισφοράς στην επίτευξη της αραβοϊσραηλινής φιλίας, επειδή τότε υπουργός Άμυνας ήταν ο Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς, ωστόσο, πρωθυπουργός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Γενικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν μία δυσκολία να υπερασπιστούν το εθνικό τους έργο ως κυβέρνηση, οπότε πολύ καλά τους κάνει η ΝΔ και το σφετερίζεται ως αποκλειστικά δικό της.

Η Νέα Δημοκρατία βεβαίως και συνεχίζει την ίδια εθνική πολιτική και αυτό είναι σπουδαίο, εθνικά επωφελές και απόδειξη ότι η εθνική μας γραμμή είναι ενιαία και δεν επηρεάζεται από τις εναλλαγές στην εξουσία, αλλά δεν έβαλε εκείνη τα θεμέλια. Η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα τα έβαλε. Καθαρές κουβέντες για να έχουμε εθνική ενότητα. Και «εθνικόν ό,τι είναι αληθές» έχει πει ο εθνικός μας ποιητής. Δεν χωράνε στην εθνική υπόθεση οι ανασφάλειες κανενός. Είμαστε όλοι μαζί οι Έλληνες στην οικοδόμηση αυτής της αρχιτεκτονικής.

Στον «Ηνίοχο» λοιπόν, που λειτούργησε ως «συγκολλητική ουσία», οφείλεται σημαντικό μέρος της προσέγγισης Εμιράτων – Ισραήλ και η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την επίτευξη αυτής της προσέγγισης που φέρνει ειρήνη, σταθερότητα και συνανάπτυξη στην περιοχή μας.

Ο «Ηνίοχος» δεν είναι μία συμμαχία που στρέφεται κατά της Τουρκίας, όπως νομίζουν οι φοβικοί μεγαλομανείς της Άγκυρας, είναι κάτι μεγαλύτερο.

Στον «Ηνίοχο» οικοδομείται η Pax Mediterranea με στερεά θεμέλια τα αρχαία γηγενή έθνη της περιοχής, Έλληνες, Ισραηλινούς και Άραβες και μαζί με αφοσιωμένους συμμάχους τα μεγάλα ναυτικά έθνη της Δύσης, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Ισπανία.

Οι Τούρκοι μάλλον αισθάνονται «ανασφάλεια» και «απειλή» επειδή δεν ανήκουν ούτε στα αρχαία γηγενή έθνη, ούτε στα ναυτικά έθνη της Δύσης.

Στην κεντρική φωτογραφία, ο πρεσβευτής της συμμάχου μας χώρας, Σουλεϊμάν Αλμαζρούι, με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και Εμιρατιανούς αξιωματικούς.

Η πρεσβεία των ΗΑΕ έγραψε στο Twitter:

«Η Α.Ε. Σουλεϊμάν Αλμαζρούι, Πρέσβης των ΗΑΕ στην Ελλάδα επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας για να παρακολουθήσει μέρος των πολυεθνικών ασκήσεων Ηνίοχος 21, στις οποίες τα ΗΑΕ συμμετέχουν με F-16».

Για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη:

Η αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2017» με τη συμμετοχή Ελλάδας, ΗΠΑ, Ιταλίας, Ισραήλ και ΗΑΕ, με την Κύπρο για πρώτη φορά με την ιδιότητα του «παρατηρητή», ήταν επίσης η παρθενική συμμετοχή του Ισραήλ σε κοινή άσκηση με ένα αραβικό κράτος, τα Εμιράτα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις όλων των ετών για την άσκηση «Ηνίοχος»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...