Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατηγός Φλώρος: Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο

Στρατηγός Φλώρος: Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Aρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας, μέσω διαδικτύου, σε σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υπογράμμισε την προσήλωση της Ελλάδας στην επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των αρχών της καλής γειτονίας, για ζητήματα που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, τις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας, την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των διαφαινόμενων προοπτικών τους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, το οποίο σε συνδυασμό με την στρατηγική και γεωπολιτική σημασία της χώρας μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, καθίσταται ως μία από τις πιο ευαίσθητες και απαιτητικές, από πλευράς ασφαλείας, περιοχές του πλανήτη.

Όπως είπε, τα αποκλίνοντα συμφέροντα και οι επιδιώξεις αυξάνουν την πολυπλοκότητα και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες επίλυσης των συγκρούσεων, διενέξεων και χρόνιων ζητημάτων.

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τόνισε τη συνεχή παρουσία και υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στα διμερή, τριμερή, αλλά και πολυμερή σχήματα συνεργασίας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία.

Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του Ελληνο-Αμερικανικού Στρατηγικού Διαλόγου, ως προς την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο της πρόσφατης υπογραφής και επικαιροποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...