Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου την Κυριακή πρώτα στη Θράκη και μετά με τον Δένδια – Τη Δευτέρα η επίσημη συνάντηση

Ο Τσαβούσογλου την Κυριακή πρώτα στη Θράκη και μετά με τον Δένδια – Τη Δευτέρα η επίσημη συνάντηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, επιβεβαίωσε με ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις», προστίθεται στη λακωνική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Σημειώνεται ότι, οι Τούρκοι αξιωματούχοι που πραγματοποιούν επίσημες επισκέψεις συνηθίζουν να επισκέπτονται τη Θράκη μετά την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, την ένταση στη κοινή συνέντευξη Τύπου Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα προκάλεσαν και πυροδότησαν οι δηλώσεις του Τούρκου αναφορικά με την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

Και υπογραμμίζεται, όπως προανήγγειλε την Τρίτη η εφημερίδα «Yeni Safak», ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι αποφασισμένος σε αυτή την επίσκεψή του να θέσει θέμα μειονότητας στη Θράκη.

Υπάρχουν Τούρκοι;

Η μουσουλμανική μειονότητα Ελλάδος (τουρκικά: Yunanistan müslüman azınlığı, βουλγαρικά: мюсюлманско малцинство на Гърция mjusjulmansko maltsinstvo na Gǎrcija, τσιγγανικά: Xoraxani selyori andi Elada) είναι η μόνη ρητά αναγνωρισμένη μειονότητα στην ελληνική επικράτεια, όχι όμως ως εθνοτική αλλά ως θρησκευτική. Ο προσδιορισμός της ως «μουσουλμανικής», δηλαδή θρησκευτικής και όχι «τουρκικής» είναι σαφής στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε, οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας ήταν και είναι Έλληνες εξισλαμισμένοι, «τουρκεμένοι» όπως τους έλεγαν επί οθωμανικής κατοχής.

Να τονιστεί ότι: Το 1/3 των μουσουλμάνων της Θράκης είναι Ρομά (τσιγγάνοι), 1/3 Πομάκοι -γηγενείς Θράκες- και το άλλο 1/3, που υποστηρίζει ότι έχει οθωμανική καταγωγή, δεν είναι Τούρκοι αλλά τουρκεμένοι.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν Τούρκοι ούτε στην Τουρκία.

Ο τουρκικός λαός πρόκειται για ένα πολυεθνικό αμάλγαμα, για μιγάδες, με ψυχολογία και συμπεριφορά ορδής.

Οι γνήσιοι Τούρκοι είναι μογγολικό φύλο και μπορεί να δει κανείς τα πρόσωπά τους πώς μοιάζουν στους Ουιγούρους της Κίνας.

Γενετική Καταγωγή των Πομάκων

Μελέτες που έχουν γίνει στο DNA πληθυσμών Πομάκων της Ροδόπης και της Ξάνθης, απο τον Καθηγητή Γενετικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, αποδεικνύουν ότι η γενετική καταγωγή τους, τους κατατάσσει στους βαλκανικούς πληθυσμούς.

Η άποψη δηλαδή που υποστηρίζεται από Τούρκους, περί τουρκογενούς προέλευσης των Πομάκων, απορρίπτεται.

Τα γενετικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο πληθυσμός των Πομάκων είναι βαλκανικός πληθυσμός.

Ακόμη, είναι γεγονός ότι οι Πομάκοι έχουν χαρακτηριστική αιματολογική ομάδα η οποία έχει δημιουργηθεί πριν 2.000 χρόνια, επίσης καταρρίπτεται η άποψη των Βούλγαρων ιστορικών ότι οι Πομάκοι είναι σλάβοι.

Ο Καθηγητής Γενετικής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης έχει δηλώσει τα εξής:

«Όλα τα γενετικά στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για Ροδοπίτη πληθυσμό. Κατάγεται από γηγενή φύλα της περιοχής.

»Αν είναι από τους Αγριάνες ή άλλη ομάδα, δεν μπορεί να ειπωθεί με βάσει τα στοιχεία, είναι πάντως πληθυσμός γηγενής, της βαλκανικής και ειδικότερα της περιοχής της Ροδόπης», πρόσθεσε ακόμα ότι:

«Έχουν μελετηθεί και συγκριθεί χιλιάδες δείκτες του DNS των Πομάκων με εκείνο των Ελλήνων, με την ταυτόχρονη μελέτη και του DNS των κατοίκων των Ανωγείων Κρήτης.

»Και είναι εντυπωσιακό το ότι η γενετική σύσταση των Πομάκων και των Ανωγείων είναι πολύ κοντά σε αυτή του υπόλοιπου ελληνικού πληθυσμού, δεν διαφέρουν σημαντικά, αποδεικνύεται δηλαδή ότι οι Πομάκοι είναι ένας βαλκανικός πληθυσμός.

»Συνοπτικά, τα γενετικά στοιχεία δείχνουν ότι οι Πομάκοι είναι ενδογαμικός πληθυσμός και υπάρχει μεγάλος βαθμός αιμομιξίας επειδή ζούσαν επί εκατοντάδες χρόνια απομονωμένοι στην οροσειρά της Ροδόπης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...