Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Έλληνες ξέρουν ποιοι είναι οι σύμμαχοί τους: Γαλλία και ΗΠΑ – Στα ύψη Μακρόν και Μπάιντεν

Οι Έλληνες ξέρουν ποιοι είναι οι σύμμαχοί τους: Γαλλία και ΗΠΑ – Στα ύψη Μακρόν και Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι οι σύμμαχοί του. Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες, τα ναυτικά έθνη της Δύσης. Σε πρόσφατη ελληνική δημοσκόπηση, οι δημοτικότητες των προέδρων Μακρόν και Μπάιντεν στην ελληνική κοινή γνώμη μετρήθηκαν στα «ύψη». Τα τελευταία πέντε χρόνια Ουάσιγκτον, Παρίσι, Αθήνα συγκροτούν το χαλύβδινο τείχος του Δυτικού Κόσμου και του Δυτικού Πολιτισμού απέναντι στη βαρβαρότητα.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πιο δημοφιλής ξένος πολιτικός στην Ελλάδα είναι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες έχουν θετικές/μάλλον θετικές γνώμες για τον Μακρόν σε ποσοστό 79% και αρνητικές στο 16%.

Η δημοφιλία του Γάλλου προέδρου προφανώς οφείλεται στη δυναμική και έμπρακτη υποστήριξή του στη χώρα μας απέναντι στην Τουρκία.

Μόνο η Γαλλία έστειλε πολεμικά πλοία στο πλευρό μας, την ίδια ώρα που η Γερμανία συνωμοτούσε για να μας οδηγήσει σε συνθηκολόγηση.

Χαρακτηριστικό είναι πρόσφατο άρθρο του περιοδικού Foreign Policy, που αναφέρεται με επαινετικά σχόλια στην ελληνική εξωτερική πολιτική το τελευταίο διάστημα, καθώς επισημαίνει ότι η Ελλάδα αναβιώνει ως διπλωματική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς αντιλαμβάνεται ότι το παιχνίδι γυρίζει κατά της Τουρκίας.

Το περιοδικό, μάλιστα, αναφέρεται ειδικά στις ελληνογαλλικές σχέσεις, σημειώνοντας πως η Αθήνα εργάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης της με το Παρίσι, το οποίο έχει θεωρήσει την Τουρκία ως απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα – και για την εγχώρια ασφάλεια, όπως αναφέρει.

Στέκεται, μάλιστα, και στην προμήθεια των μαχητικών Rafale, καθώς και στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των Ελλάδας-Γαλλίας.

Δεύτερος «φίλος μας» ο Τζο Μπάιντεν

Δεύτερος με βραχεία κεφαλή από τον Εμανουέλ Μακρόν έρχεται ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, με τις θετικές γνώμες να φθάνουν το 75%.

Για μία ακόμη φορά, και η στάση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν, ήταν καθοριστική για να τον συμπαθήσουν ακόμη περισσότερο οι Έλληνες.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και το Foreign Policy στον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η εκλογή του Τζο Μπάιντεν, στο να δοθεί νέα ώθηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ απέδειξε ήδη ότι αναμένεται να τηρήσει σκληρότερη στάση έναντι της Τουρκίας.

Και το έκανε, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, όχι μόνο επειδή «έστησε» τηλεφωνικά τον Ερντογάν, αλλά επειδή όταν επιτέλους του τηλεφώνησε στις 23 Απριλίου, το έκανε «και τότε, μόνο για να τον ενημερώσει ότι ετοιμαζόταν να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων»!

Το περιοδικό δεν παραλείπει επίσης να σημειώσει ότι το καλοκαίρι αναμένεται να υπογραφεί μια νέα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...