ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο της Γερμανίας στην ελληνική κυβέρνηση: Δεν αναγνωρίζονται ως εμβολιασμένοι όσοι έκαναν Sputnik V

Τελεσίγραφο της Γερμανίας στην ελληνική κυβέρνηση: Δεν αναγνωρίζονται ως εμβολιασμένοι όσοι έκαναν Sputnik V
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γερμανία αναγνωρίζει μόνον τα αδειοδοτημένα από την ΕΕ εμβόλια κορωνοϊού. Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί με τα συγκεκριμένα εμβόλια που έχουν άδεια στην ΕΕ.

Τα αδειοδοτημένα στην ΕΕ εμβόλια είναι: Pfizer/BionTech, J&J, Moderna και AstraZeneca. Σε αυτά δεν ανήκει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik, αποσαφήνισε τη Δευτέρα το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι δεν αναγνωρίζονται ως εμβολιασμένοι, όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο Sputnik, ακόμη και αν ταξιδεύουν στη Γερμανία από άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ όπως η Ουγγαρία.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει προχωρήσει σε μαζική χορήγηση του ρωσικού εμβολίου.

Απαντώντας στο ίδιο ερώτημα της ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, είπε ότι η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μίλησε για το ζήτημα των εμβολίων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη διάρκεια του Συμβουλίου κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

Η ίδια η καγκελάριος είπε επ΄αυτού:

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος με διαβεβαίωσε εκ νέου ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί με άλλα εμβόλια όπως Sputnik και ταξιδεύουν στην Ελλάδα υπόκεινται σε πρόσθετους ελέγχους και τεστ. Είναι ευαίσθητος στο ζήτημα αυτό».

Πηγή: ΕΡΤ – Βερολίνο, Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ για τους νέους ιρανικούς πυραύλους υψηλής ταχύτητας – Υποψίες για σύμπραξη με Ρωσία και Κίνα

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Γενς Σπαν μετά τις αντιδράσεις για την απόκτηση παιδιού με τον σύζυγο του, με παρένθετη μητέρα

Ρωσία: Οκτώ νεκροί εργαζόμενοι από ουκρανικά πλήγματα με drones σε εμπορικές αποθήκες

Ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε ότι πήγε στη Μόσχα 48 ώρες πριν τον πόλεμο για τους Έλληνες της Μαριούπολης – Ο Λαβρόφ τον διαβεβαίωνε ότι μία εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν ανοησία!

Νίκος Δένδιας για ΝΑΤΟ: «Είναι προς όφελος του λαού των ΗΠΑ να συνεχίσουν να συμμετέχουν και να δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...