Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανική ενόχληση με Μητσοτάκη λόγω Κίνας

Αμερικανική ενόχληση με Μητσοτάκη λόγω Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Πέμπτη, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να μη δέχονται προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 στο Πεκίνο, εξαιτίας των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα, γράφει η συντηρητική αμερικανική ιστοσελίδα Washington Examiner.

Ωστόσο, κινέζοι αξιωματούχοι, χρησιμοποιούν την οικονομική επιρροή τους στην Ευρώπη για να αποτρέψουν ένα αποτελεσματικό μποϊκοτάζ.

«Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στην πολιτικοποίηση του αθλητισμού και τη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους με την προσχηματική χρήση θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

»Οι προσπάθειες να διαταραχθεί, να παρεμποδιστεί και να υπονομευθεί η προετοιμασία και η διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου για πολιτικούς λόγους, είναι εξαιρετικά ανεύθυνες και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πλήξουν τα συμφέροντα των αθλητών όλων των κρατών και την υπόθεση του διεθνούς Ολυμπισμού» δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Wang Wenbin.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, αντέδρασε στο μη δεσμευτικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτεινόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, του οποίου η κυβέρνηση, τον περασμένο μήνα, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στην Πρωτοβουλία του «Δρόμου του Μεταξιού» παρά τις διπλωματικές προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι «η ίδια η Κίνα έχει προσδιορίσει την [Ελλάδα] ως το κεφάλι του δράκοντα» στο παιχνίδι της για οικονομική επιρροή στην Ευρώπη.

Οι δύο ηγέτες, συμφώνησαν ότι «οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο και επανεξέτασαν την πολυδιάστατη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας», ανέφερε η ελληνική πλευρά σε μία σύνοψη της συνομιλίας.

«Ο κ. Xi προσκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 που θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο.

»Ο Πρωθυπουργός, αποδέχθηκε την πρόσκληση» ολοκληρώνεται η σύνοψη της ιστοσελίδας.

Ο Έλληνας Πρέσβης στο ΝΑΤΟ, Σπύρος Λαμπρίδης, έχει τονίσει ότι η Αθήνα δεν θεωρεί ότι η επένδυση της Κίνας στην Ελλάδα επηρεάζει «μία στρατηγική σχέση με άλλο εταίρο», λέγοντας ότι οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής, μπορούν να συνυπάρξουν με τις δεσμεύσεις της χώρας ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος που επιλέγει η Κίνα να προσεγγίσει ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ελλάδα, βρίσκεται υπό πίεση, ιδιαίτερα στις μετα-σοβιετικές χώρες που θεωρούν τις ΗΠΑ ως αναντικατάστατο ανάχωμα τους έναντι της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...