Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ξύλο» στον Νίκο Αναστασιάδη από τον πατέρα της ελληνικής ΑΟΖ Θεόδωρο Καρυώτη

«Ξύλο» στον Νίκο Αναστασιάδη από τον πατέρα της ελληνικής ΑΟΖ Θεόδωρο Καρυώτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πριονοκορδέλα» πάει τον Νίκο Αναστασιάδη ο πατέρας της ελληνικής ΑΟΖ, Θεόδωρος Καρυώτης, ο οποίος σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο Hellas Journal κατηγορεί τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι αντί να προτείνει οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα, πρότεινε στην Τουρκία.

«Ήταν μια τραγική για τον Ελληνισμό η χθεσινή ημέρα (17/9/21) και ουδείς αντιλήφθηκε τη σημασία της», γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης και εξηγεί:

«Ο Νίκος Αναστασιάδης αντί να ζητήσει οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα ζήτησε οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία!

»Οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις απλώς μετέδωσαν την τραγική δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην 8η Σύνοδο Κορυφής EUMED9:

»”Η δική μας θέση παραμένει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για μόνιμη διευθέτηση του ζητήματος, από τη μια οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία και από την άλλη για λύση που θα εδράζεται στο διεθνές δίκαιο”.

»Ο πρόεδρος της Κύπρου ζητά από τον Ερντογάν να οριοθετήσουν την ΑΟΖ τους και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τον χειροκροτεί!

»Βέβαια, ο Αναστασιάδης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, διότι πρόσθεσε ότι επιθυμεί οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

»Δηλαδή άλλαξε την πολιτική του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου “εμείς μιλάμε μόνο για ΑΟΖ” και πρόσθεσε και την υφαλοκρηπίδα.

»Ο πρόεδρος της Κύπρου ξέχασε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη κάνει οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 και την επικύρωσε στις 29 Ιουνίου 2012 δημοσιεύοντας τον παρακάτω χάρτη που δίνει μικρότερη υφαλοκρηπίδα στους Τουρκοκύπριους μια και βασίστηκε στην αγαπημένη για τους Τούρκους οριοθέτηση βάσει ευθυδικίας (equity) και όχι μέσης γραμμής (ίσης απόστασης)» και παραθέτει τον ακόλουθο χάρτη:

Χάρτης οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους

Πηγή: The Continental Shelf Illegal Delimitation Agreement Between Turkey and the illegal “TRNC”, EJIL: Talk! (ejiltalk.org)

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να αντιπαραθέσουμε τον χάρτη που δείχνει ότι η Κύπρος έχει θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα που τα δυο κράτη αρνούνται να οριοθετήσουν.

Χάρτης οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και Κύπρο

Πηγή: Θεόδωρος Καρυώτης, Η ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2014.

«Η γκάφα του Προέδρου Αναστασιάδη εξέθεσε όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», συνεχίζει ο Θεόδωρος Καρυώτης.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός σίγουρα δεν μπορούσε να επικρίνει δημόσια τον πρόεδρο της Κύπρου, αλλά δεν νομίζω ότι αντελήφθη και αυτός το μέγεθος της γκάφας του φίλου του.

»Εύχομαι να την κατάλαβε κάποιος από την ελληνική αντιπροσωπία που ήταν παρόντες όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

»Τέλος, σίγουρα θα απόρησε και ο Πρόεδρος Μακρόν, αλλά αυτόν τον απασχολούσαν τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια της Αυστραλίας…», καταλήγει ο κ. Καρυώτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...