Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας: «Έχει διπλασιαστεί το ποσοστό των ανηλίκων που νοσούν από κορωνοϊό»

Αλ. Τσίπρας: «Έχει διπλασιαστεί το ποσοστό των ανηλίκων που νοσούν από κορωνοϊό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επί τάπητος στη Βουλή η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση αλλά και η κατάρρευση του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην πανδημία εστιάζει στον μεγάλο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό που σημειώνεται στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης ειδικά από τον Αύγουστο και μετά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην κατάρρευση του εμβολιαστικού προγράμματος αφού η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με το ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε την αποτυχία του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο με την πανδημία αλλά και με άλλα μεγάλα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την κακοκαιρία «Μπάλλος» που αποκάλυψε ένδεια αντιπλημμυρικών έργων και ακόμα και μπλοκάρισμα των ήδη εκτελούμενων όπως στην περίπτωση του Φαληρικού Όρμου.

Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

»Την ίδια στιγμή ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, αφού είμαστε 20η σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως πέρυσι, αρχές Οκτώβρη, με συνολικό αριθμό θυμάτων 400 άτομα, σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας όμως, έναν χρόνο μετά έχουμε φτάσει στους 15.000 νεκρούς χωρίς το θέμα να απασχολεί με την ίδια ζέση το Κοινοβούλιο.

«Τις μέρες αυτές η χώρα μας ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων ακόμη και τη Σουηδία, με πληθυσμό αντίστοιχο της χώρας μας, που από την αρχή της πανδημίας αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραθέτοντας ακόμα ένα ανησυχητικό στοιχείο: το γεγονός πως «σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έχουμε πλέον περίπου 300 συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης πως «η κυβέρνηση προσποιείται πως τα πράγματα κυλούν ομαλά» ενώ την ίδια στιγμή «ο κύριος Μητσοτάκης έπαυσε από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΔΥ». Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας» και απηύθυνε τις εξής ερωτήσεις στον πρωθυπουργό:

→ Συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για τη κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;

→ Έχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα;

Δριμεία επίθεση

«Η πορεία της πανδημίας στη χώρα είναι εξαιρετικά ανησυχητική, ιδίως μετά τον Αύγουστο, την ίδια ώρα που οι έχοντες την κυβερνητική ευθύνη παύουν να συζητούν για τα ζητήματα αυτά.

»Βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

»Κάθε βδομάδα χάνουμε περίπου 300 συνανθρώπους στη χώρα μας, περίπου δηλαδή όσοι κατοικούν σε ένα μικρό χωριό και η κυβέρνηση κινείται λες και έχει τελειώσει η πανδημία.

»Έχουμε θρηνήσει συνολικά πάνω από 15.000 συμπολίτες μας.

»Χτυπάμε το ξυπνητήρι στην κυβέρνηση που κρύβεται για να κρύψει την παταγώδη αποτυχία της» τόνισε με δραματικό τόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού στη Βουλή, που είχε ως αντικείμενο την επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως τα νοσοκομεία παραμένουν υποστελεχωμένα χωρίς καμία σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης και προσλήψεων νοσηλευτών.

«Περίπου ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας άνω των 50 δεν έχει κάνει ούτε μια δόση εμβολίου, ενώ ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι. Κάτι φταίει λοιπόν εδώ. Μήπως ήταν λάθος η στρατηγική της καμπάνιας που κάνατε;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Και πρόσθεσε: «Τα σχολεία ξανάνοιξαν όπως έκλεισαν, με 25 – 30 μαθητές ανά τάξη.

»Έχει διπλασιαστεί το ποσοστό των ανηλίκων που νοσούν από κορωνοϊό.

»Πάνω σε αυτά τα δεδομένα συζητάμε σήμερα και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί πάλι, μετά από τόσους μήνες lock down με τόση διεθνή εμπειρία που έχουμε συλλέξει, είμαστε ξανά στον γκρεμό;

»Η απάντηση είναι γιατί από την πρώτη στιγμή κύριε Μητσοτάκη κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας.

»Και όταν είδατε ότι η διαχείριση θέλει σχέδιο, απλώς παραιτηθήκατε.

»Δεν ασχοληθήκατε με το πρόβλημα εντατικά. Αφήσατε τη χώρα να πορεύεται στα τυφλά».

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μνεία στον ανασχηματισμό και με αφορμή την αλλαγή του πολιτικού σχήματος στο υπουργείο Υγείας υπογράμμισε ότι «μία ομάδα δεν την αλλάζεις όταν κερδίζει, την αλλάζεις όταν αποτυγχάνει», ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό για την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στην θέση του υπουργού Υγείας.

«Μου είναι συμπαθής, αλλά είναι γνωστό ότι προέρχεται από τον χώρο της ακροδεξιάς.

»Η Ελλάδα έχει την πρωτοτυπία να έχει ένα δικηγόρο υπουργό Υγείας και έναν γιατρό υπουργό Δικαιοσύνης» ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...