Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη ΌμικρονΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚορωνοϊός - Κορονοϊός
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: «Οι λιγνίτες μας θα μας σώσουν τον χειμώνα»

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: «Οι λιγνίτες μας θα μας σώσουν τον χειμώνα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«“ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ” Οι λιγνίτες μας θα μας σώσουν τον χειμώνα» τιτλοφορεί νέο του άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα ο γνωστός επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Όπως γράφει:

«Είμαι ευτυχής που η ΔΕΗ αντιλήφθηκε έγκαιρα τον κίνδυνο να μείνουμε από Ηλεκτρική Ενέργεια τον χειμώνα και φροντίζει να γεμίζει τις αυλές με λιγνίτη για να υπάρξει η μέγιστη δυνατή παραγωγή.

»Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να επαναλειτουργήσουν και τα λιγνιτωρυχεία Καρδιάς και Αμυνταίου.

»Οι δύσκολες συνθήκες του χειμώνα, δεν θα είναι παροδικές.

»Η καθυστέρηση στην εξόρυξη Φυσικού Αερίου, τα προβλήματα με τον Nord Stream 2, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, θα οδηγούν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα οι μονάδες Φ.Α. να μην είναι ανταγωνιστικές.

»Ήδη με τις υφιστάμενες τιμές αγοράς Φ.Α. οι Λιγνιτικές Μονάδες της ΔΕΗ είναι οικονομικότερες, προς συμφέρον τόσον της ίδιας όσον και της Εθνικής Οικονομίας (δείτε ακόλουθο διάγραμμα).

Έχει ενδιαφέρον το μεγάλο οικονομικό όφελος της ΔΕΗ, με την λειτουργία της μονάδας Πτολεμαΐδα V, και βέβαια πρέπει να παραμείνει Λιγνιτική και να μην μετατραπεί σε Φυσικού Αερίου.

Παρά την εξοντωτική και άδικη επιβάρυνση των εκπομπών ρύπων, η παραγωγή είναι σημαντικά φθηνότερη, με διαφορά που αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Το ανωτέρω συμπέρασμα εξάγεται από το κόστος παραγωγής των μονάδων Φ.Α. την 26.10.2021, το οποίο είναι αυξημένο κατά 32% σε σχέση με τις παλιές Λιγνιτικές μονάδες και κατά 70% σε σχέση με την εκτίμηση για την μονάδα Πτολεμαΐδα V.

Υπάρχουν ενδείξεις, ότι και οι επόμενοι χειμώνες θα είναι ψυχροί, άρα η ανάγκη για ενέργεια θα είναι συνεχής τα προσεχή έτη.

Περαιτέρω, το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, η μείωση χρηματοδότησης εξόρυξης υδρογονανθράκων, οδηγούν σε σημαντικό έλλειμμα, για αρκετά χρόνια.

Είναι προφανές, ότι η επιπόλαιη, ανοργάνωτη και ταχεία μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, δεν έλαβε υπόψη τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που μπορεί να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα σε όλο τον πλανήτη.

Επανέρχομαι για άλλη μία φορά:

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΗΔΗ ΓΕΝΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗΣ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζάκρη: Η εθνική ήττα του EastMed – Το επιτελικό κράτος κατάφερε να ακυρώσει μια προσπάθεια τεσσάρων ετών

Άμος Χόχσταϊν: Είχαμε ενημερώσει ένα μήνα πριν τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις για τον EastMed

Φεβρουάριο και Μάρτιο αναμένεται «έκρηξη» ακρίβειας και τσουνάμι απλήρωτων λογαριασμών

Βαρβιτσιώτης: Ζημιωμένη η Ρωσία αν μειώσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου

Ερντογάν: Χωρίς την Τουρκία το φυσικό αέριο δεν μπορεί να πάει στην Ευρώπη

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το Φαινόμενο της Μάνδρας – Η αλήθεια που η απέκρυψε η μαύρη προπαγάνδα
Η Μάνδρα επλήγη τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 2017, όταν τεράστιες ποσότητες νερού και φερτών...