Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία

Ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα, στον απόηχο της έκδοσης παράνομης τουρκικής οδηγίας για διενέργεια ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για την ένταση που προκαλείται από τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης στην περιοχή, προέβη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η κυπριακή κυβέρνηση ανέστειλε όλες τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και τη συνάντηση που ήταν κανονισμένη με τον Ντερβίς Έρογλου με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και το επιτελείο του κυπριακού υποργείου Εξωτερικών έχουν προχωρήσει σε επαφές με ομολόγους τους ώστε να ενημερώσουν για τις κινήσεις της Τουρκίας στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις σήμερα το πρωί το Στέιτ Ντιμάρτμεντ τάχθηκε στο πλευρό της Κύπρου για το θέμα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ του νησιού. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι τόνισε πως «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Δημοκρατίας της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους της, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της».

Παράλληλα επεσήμανε με νόημα ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται «δραστηριότητες που πιθανόν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε με Γεραπετρίτη

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...