Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίκαιρη ερώτηση Σπίρτζη στον Μητσοτάκη για την ΕΥΠ – Τι αναφέρει ο πρώην υπουργός

Επίκαιρη ερώτηση Σπίρτζη στον Μητσοτάκη για την ΕΥΠ – Τι αναφέρει ο πρώην υπουργός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η απόλυτη σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ και του επιτελικού του κράτους, για τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων και του φακελώματος πολιτών από την ΕΥΠ, μας οδηγεί –όπως είχαμε προαναγγείλει– στην κατάθεση επίκαιρης ερώτησης, ως ένα πρώτο βήμα σε μια σειρά αντιδράσεων μας που πρόκειται να ακολουθήσουν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης.

Δυστυχώς για τη χώρα μας, συνεχίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, η ακροδεξιά πρακτική του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, η χειραγώγηση της ΕΥΠ από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη δεν προσβάλλει απλά τη δημοκρατία μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά την ακυρώνει, όπως στις πιο μαύρες πολιτικές περιόδους της χώρας μας.

Ο κ. Μητσοτάκης, γράφει ο πρώην υπουργός, οφείλει να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήματα που διατυπώνονται στην επίκαιρη ερώτηση όπως:

Ποιες εντολές δόθηκαν στην ΕΥΠ, για τις παρακολουθήσεις που αποκαλύφθηκαν από τον Κ. Μητσοτάκη ή συνεργάτες του και από ποιόν συγκεκριμένα;

Έλαβαν και από ποιους εισαγγελείς άδειες παρακολούθησης;

Έχουν δοθεί άλλες αντίστοιχες εντολές παρακολουθήσεων;

Πότε ενημερώθηκε για πρώτη φορά από την ΕΥΠ για τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων και το «ιδεολογικό υπόβαθρο» των υπό παρακολούθηση πολιτών;

Ποια η αναφορά για την παρακολούθηση δικηγόρων που ανέλαβαν την υπεράσπιση μεταναστών;

Ποια η αναφορά για δημόσιο λειτουργό που εμφανίζεται υπέρμαχος των εργασιακών και ατομικών δικαιωμάτων των μεταναστών;

Ποια η αναφορά για το 12χρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία που ζωγράφισε σκίτσο που δημοσιεύτηκε στη Le Monde και ποια η αναφορά για τον δικηγόρο και τον δημοσιογράφο που επικοινώνησαν μαζί του;

Πώς ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εποπτεύει την ΕΥΠ;

Πώς διασφαλίζει τον θεσμικό της ρόλο για την εθνική ασφάλεια;

Πώς προγραμματίζει με αδιάβλητο τρόπο την στελέχωση της;

Πώς κατοχυρώνει την δημοκρατική και νόμιμη λειτουργία της, αντιμετωπίζει τις αναφορές σαν αυτές που αποκαλύφθηκαν;

Πώς εγγυάται την μη ύπαρξη «ιδεολογικού υποβάθρου» φακέλων πολιτών και εμποδίζει τη διασπορά κυβερνητικών συκοφαντικών διαρροών προς το ΣΥΡΙΖΑ;

Όμως παρά τις αποκαλύψεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σταματά τα νοσηρά για την δημοκρατία και την ελληνική κοινωνία σχέδια της.

Μια νέα αποκάλυψη του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή, στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών, φέρνει στη δημοσιότητα το μυστικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που χωρίς καμία διαβούλευση αλλάζει τις διαδικασίες προσλήψεων στην ΕΥΠ, προβλέποντας τις γνωστές αδιαφανείς ρουσφετολογικές διαδικασίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και βάζοντας στον πάγο ακόμη και το αλλαγμένο και λαβωμένο ΑΣΕΠ.

Η διαιώνιση της διαχρονικής Μητσοτακικής ομάδας της ΕΥΠ και τα όσα ντροπιαστικά αποκαλύφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για τις εντολές παρακολούθησης και φακελώματος πολιτών θα τα ζήλευε ο αείμνηστος Νίκος Γρυλλάκης, παρά την καταπληκτική του επαγγελματική πορεία στις υποκλοπές, στις παρακολουθήσεις, στη δίωξη κουμουνιστών και σε ότι αναφερόταν στις «ένδοξες» εποχές που υπηρέτησε, ως την κατάληξη του ως σύμβουλος ασφαλείας του αείμνηστου Κων/νου Μητσοτάκη.

Θα παρακολουθήσουμε με επιμέλεια τις παρατηρήσεις του ΣτΕ…

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι πραγματική ντροπή το 2021, μια Ευρωπαϊκή χώρα, μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της, να προχωρά παράνομα και αντισυνταγματικά, σε παρακολουθήσεις, φακέλωμα, καταγραφή των προσωπικών στοιχείων, της δράσης, της ιδεολογικής ταυτότητας δημοσιογράφων, δικηγόρων, δημόσιων λειτουργών, παιδιών, απλών πολιτών, για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρίες, για τις απόψεις τους ως «υπέρμαχοι των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων των μεταναστών» ως και την παρακολούθηση 12χρονου προσφυγόπουλου από τη Συρία, που σκίτσο του δημοσιεύτηκε στη Le Monde.

Κύριοι του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη,

δεν θα σας επιτρέψουμε να επιστρέψετε την Ελλάδα, στις μαύρες εποχές του φακελώματος και των χαφιέδων.

Δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε.

Η συνέχεια στην Δικαιοσύνη, στο Κοινοβούλιο και στους αγώνες του δημοκρατικού λαού μας, γράφει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Το κείμενο της Επίκαιρης ερώτησης έχει ως ακολούθως:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ: «Παρακολουθήσεις και φακέλωμα από την ΕΥΠ – Αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών»

Οι αποκαλύψεις του Δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή, της Εφημερίδας των Συντακτών, στο φύλλο υπ.αριθμ. 2657/13 Νοεμβρίου 2021, που αφορούν παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, αποδεικνύουν τον σύγχρονο ακραία δεξιό εφιάλτη, που δημιούργησε το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, με πλήρη απομείωση στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων και δικαιωμάτων, που θέτει τη χώρα μας εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δυόμισι χρόνων διακυβέρνησης Μητσοτάκη επιστρέφει τη χώρα στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, με πλήρη χειραγώγηση της ΕΥΠ και μετατροπή της σε ΚΥΠ, με παρακολουθήσεις πολιτών, με καταγραφές της ιδεολογίας τους, των προσωπικών στοιχείων και της δράσης τους.

Η υπαγωγή της ΕΥΠ στις αρμοδιότητες του Πρωθυπουργού, με τον Νόμο του Επιτελικού κράτους και η φωτογραφική τροπολογία της τοποθέτησης Διοικητή της ΕΥΠ, χωρίς Πανεπιστημιακό πτυχίο, αποδεικνύει την ολοκληρωτική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποδεικνύει ότι ο ίδιος και το επιτελικό του Γραφείο, έχει πλήρη γνώση για τις παρακολουθήσεις και τα αποτελέσματα τους, σε καθημερινή βάση.

Οι αποκαλύψεις της αναζήτησης του ιδεολογικού υποβάθρου πολιτών που συναθροίζονται, σε συνδυασμό με τον Νόμο, που καταργεί το Συνταγματικό δικαίωμα του «Συνέρχεσθαι» αποδεικνύουν την επαναφορά του πολιτικού φακελώματος, σύμφωνα με την ιστορική παράδοση της δεξιάς στη χώρα μας.

Οι αποκαλύψεις, από βουλευτές της ΝΔ, των προσωπικών στοιχείων και της πολιτικής δράσης πολίτη που ξυλοκοπήθηκε αναίτια στη Νέα Σμύρνη και διαρροών του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για ενεργοποίηση των πληροφοριοδοτών της ΕΥΠ κατά την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, μαρτυρούν την αντιδημοκρατική διολίσθηση να συμβαίνουν αντίστοιχες παρακολουθήσεις και καταγραφές και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, που διαμαρτύρονται ή διαφωνούν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και ενώ ο Κ. Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος γνώριζε από τις καθημερινές εκθέσεις των αντιδημοκρατικών παρακολουθήσεων, σύμφωνα με τα σήματα και τις αποκαλύψεις της ΕΦΣΥΝ ότι «ο πυρήνας των συγκεντρώσεων των αντιεμβολιαστών άνηκε στον χώρο της ακροδεξιάς, παραθρησκευτικών οργανώσεων και οπαδών ομάδων τύπου Σώρρα», λειτούργησε σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την ΚΥΠΑτζήδικη λειτουργία του ’50 και του ’60.

Αξιοποιώντας την λίστα Μητσοτάκη-Πέτσα, προπαγάνδιζε ότι οι αντιεμβολιαστές υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του.

Είναι πραγματική ντροπή το 2021, μια κυβέρνηση Ευρωπαϊκής χώρας, μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της, να προβαίνει σε παρακολουθήσεις, φακέλωμα, καταγραφή προσωπικών στοιχείων, δράσης, ιδεολογικής ταυτότητας δημοσιογράφων, δικηγόρων, δημόσιων λειτουργών, παιδιών, απλών πολιτών, για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρίες, για τις απόψεις τους ως «υπέρμαχοι εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων μεταναστών», για δημοσίευση σκίτσου 12χρονου προσφυγόπουλου στη Le Monde, για δημοσιογράφο που συναντήθηκε.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Πρωθυπουργός:

Ποιες εντολές δόθηκαν στην ΕΥΠ, για τις παρακολουθήσεις που αποκαλύφθηκαν από τον Κ. Μητσοτάκη ή Συνεργάτες του, από ποιόν συγκεκριμένα, έλαβαν και από ποιους εισαγγελείς άδειες παρακολούθησης, έχουν δοθεί άλλες, πότε ενημερωθήκατε για πρώτη φορά από την ΕΥΠ για τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων και το «ιδεολογικό υπόβαθρο» των υπό παρακολούθηση πολιτών, ποια η αναφορά για την παρακολούθηση δικηγόρων που ανέλαβαν την υπεράσπιση μεταναστών, ποια η αναφορά για δημόσιο λειτουργό που εμφανίζεται υπέρμαχος των εργασιακών και ατομικών δικαιωμάτων των μεταναστών, ποια η αναφορά για το 12χρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία που ζωγράφισε σκίτσο που δημοσιεύτηκε στη Le Monde και ποια η αναφορά για τον δικηγόρο και τον δημοσιογράφο που επικοινώνησαν μαζί του;

Πώς ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εποπτεύει την ΕΥΠ, διασφαλίζει τον θεσμικό της ρόλο για την εθνική ασφάλεια, προγραμματίζει με αδιάβλητο τρόπο την στελέχωση της, κατοχυρώνει την δημοκρατική και νόμιμη λειτουργία της, αντιμετωπίζει τις αναφορές σαν αυτές που αποκαλύφθηκαν, εγγυάται την μη ύπαρξη «ιδεολογικού υποβάθρου» φακέλων πολιτών και εμποδίζει τη διασπορά κυβερνητικών συκοφαντικών διαρροών προς το ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...