ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, Αυστρία, Γαλλία, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών, Φλοράνς Παρλί,


















































Πολιτικός σεισμός στην Τεχεράνη: Βουλευτής διάβασε στον «αέρα» άκρως απόρρητες επιστολές του Χαμενεΐ και τον «έκοψαν» άμεσα
Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ
Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο - Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συνεχίσει τις προσεχείς ημέρες τον διπλωματικό μαραθώνιο με σκοπό την προώθηση των θέσεων της χώρας μας, αλλά και την εμπέδωση των δεσμών που έχει οικοδομήσει, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να μεταβεί στην Βιέννη την Πρωτοχρονιά, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Αυστριακού ομολόγου του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, όπου αναμένεται να παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή και του, μέχρι πρότινος, ΥΠΕΞ Μίχαελ Λίνχαρτ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Αυστριακού Πρέσβη στο Βερολίνο.
Προηγουμένως, επίσης κατόπιν πρόσκλησης του κ. Σάλενμπεργκ, οι δύο ΥΠΕΞ θα παρακολουθήσουν από κοινού την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.
Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία έχει ταχθεί επαλειμμένα υπέρ των ελληνικών θέσεων στο πλαίσιο της ΕΕ.
Επίσης, ο κ. Δένδιας αναμένεται να υποδεχθεί στην Αθήνα, στις 4 Ιανουαρίου, τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ πρίγκιπα Φαϊζάλ, στη συνέχεια της διμερούς επίσκεψης στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και της συμμετοχής του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στο «Φόρουμ Φιλίας» τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα.
Μετά, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί δύο από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της υποσαχάριας Αφρικής, την Νιγηρία και την Αγκόλα, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.
Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας αναμένεται να μεταβεί στην Βρέστη για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Κατά την παραμονή του στη Γαλλία, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί το ναυπηγείο όπου κατασκευάζονται οι νέες Ελληνικές φρεγάτες και να έχει διμερείς επαφές με τον Γάλλο ομόλογο του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, με την συμμετοχή επίσης των υπουργών Άμυνας Ελλάδας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Γαλλίας Φλοράνς Παρλί.
























































