Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας: Υπερψηφίσαμε 18 Rafale και Belharra – Δεν θέτω κανένα δίλημμα «κανόνια ή βούτυρο»

Αλ. Τσίπρας: Υπερψηφίσαμε 18 Rafale και Belharra – Δεν θέτω κανένα δίλημμα «κανόνια ή βούτυρο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχετικά με τους εξοπλισμούς, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα 18 Rafale και τις φρεγάτες Belharra, αλλά καταψήφισε επιπλέον προμήθειες «που κατά τη γνώμη μας δημιουργούν ζήτημα σε σχέση με τα δημοσιονομικά της χώρας».

«Δεν θέτω εγώ κανένα δίλημμα “κανόνια ή βούτυρο”, λέω ότι μια χώρα που πέρασε μεγάλες περιπέτειες πρέπει να εξοπλίζεται όσο μπορεί για να ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά λελογισμένα, με σύνεση, για να μην ξαναβρεθούμε στα ίδια σημεία που βρεθήκαμε πριν», υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι «για μας είναι αυτοσκοπός η προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, η ειρήνη και η ευημερία του λαού», για να τονίσει ότι οι εξοπλισμοί είναι ένα μέσο για την επίτευξη αυτού του σκοπού και υπάρχει και η διπλωματία, η οικονομία, η ενεργειακή επάρκεια.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ελλάδα θα έπρεπε να εμπλακεί σε ενδεχόμενο επίθεσης σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, ο Αλ. Τσίπρας παρέπεμψε στη δέσμευση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι δε θα εμπλακεί «καμία αμερικανική και νατοϊκή δύναμη», γιατί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτό θα σημαίνει «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» ο οποίος θα είναι «πυρηνικός».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, αυτή τη θέση «σοφή, λογική, ορθή» και πρόσθεσε «τα αστεία αυτά πρέπει να τα κόψουμε».

Ερωτηθείς για τη σχέση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ και τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε πως έδρασε στο πλαίσιο της «ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής» και πως υπερασπίστηκε την «εθνική γραμμή», με αποτέλεσμα της ενίσχυση της «γεωπολιτικής δυναμικής» της χώρας.

Εξάλλου εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό σχετικά με το κατά πόσο «ανήκομεν στη Δύση», λέγοντας ότι «δεν προσπαθεί να ακολουθήσει στρατηγική Καραμανλή, αλλά στρατηγική Παπάγου», η οποία, όπως είπε, είναι η «στρατηγική προκεχωρημένου φυλακίου».

Σε αυτό το πλαίσιο, απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να υπέγραφε «επ’ αόριστον» ανανέωση των αμερικανικών βάσεων και μάλιστα «χωρίς ανταλλάγματα», δηλαδή την «προστασία της χώρας» σε ενδεχόμενο «επίθεσης», από άλλη χώρα και μάλιστα μέλος του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...