Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της ΒΜΚ Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι

Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της ΒΜΚ Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και τις σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, συνομίλησαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν εχθές Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών απέδειξε ότι η ειρηνική επίλυση διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι η μόνη λύση απέναντι στον εθνικισμό και την περιφερειακή αποσταθεροποίηση.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν σήμερα τα Δυτικά Βαλκάνια αν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είχε οδηγήσει στο ξεπάγωμα της ευρωπαϊκής τους προοπτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τονίστηκε η ανάγκη να ξαναδημιουργηθεί στην ΕΕ η δυναμική προς αυτήν την κατεύθυνση και να προχωρήσει άμεσα η ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και η Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνη στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου – Ο ιερός συμβολισμός

Η Ρένα Δούρου στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών – Συνάντηση με τον Λευτέρη Νίκα στη Βουλή

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση της ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό 21% – Ο Τσίπρας έως και 36%

Η Νίνα Κασιμάτη χαιρετίζει την ένταξη του «Κίμωνα» στο Πολεμικό Ναυτικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...