Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Επί Μητσοτάκη οι πολίτες ζουν πιο δύσκολα χρόνια και από τα μνημονικά

Τσίπρας: Επί Μητσοτάκη οι πολίτες ζουν πιο δύσκολα χρόνια και από τα μνημονικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, επεφύλαξε απόψε από το Αγρίνιο ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την, ως «την χειρότερη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά», ενώ κάλεσε όλους την Κυριακή, «να δώσουμε το μήνυμα της αλλαγής από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, να κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα πολιτικής».

Ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε το Αγρίνιο, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το μεσημέρι στην Άρτα. Έφτασε στην πλατεία Ειρήνης στις 19:00, όπου τον υποδέχτηκαν οι βουλευτές του Θάνος Μωραΐτης και Γιώργος Βαρεμένος, καθώς και πλήθος κόσμου με χειροκροτήματα, παρά την βροχή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περπάτησε στο εμπορικό κέντρο της πόλης μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας και όπως στην Άρτα, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.

Ο ίδιος είπε ότι επέλεξε το Αγρίνιο να είναι ο τελευταίος σταθμός μιας μεγάλης περιοδείας πριν την Κυριακή, «γιατί αφενός είναι διαχρονικά η καρδιά της προοδευτικής παράταξης, αλλά και γιατί ο νομός είναι το βαρόμετρο των εκλογικών αναμετρήσεων».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, είπε ότι κατά την περιοδεία τους στην χώρα, συνάντησε «ανθρώπους οργισμένους, αγανακτισμένους, πού βρίσκονται σε κατάσταση βαθιάς θλίψης για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, για την συρρίκνωση της ελπίδας τους, των ονείρων τους, της ζωής τους» ενώ συνέχισε: «Αυτοί οι άνθρωποι μου λένε ότι ποτέ άλλοτε δεν είχαν αισθανθεί τόσο μόνοι, αυτοί οι άνθρωποι μου λένε ότι αυτές οι μέρες, οι μήνες οι τελευταίοι, είναι ίσως, οι χειρότεροι και από τα πιο δύσκολα χρόνια τα μνημονικά, το 2010-2015 – και ζητάνε ένα πράγμα: να δεσμευτούμε ότι θα φέρουμε ξανά την ελπίδα σε αυτόν τον τόπο, να δεσμευτούμε ότι θα φέρουμε ξανά τη δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο, να δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φύγει μία ώρα αρχύτερα η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, γιατί όπως υπογράμμισε, έχει οδηγήσει την χώρα σε σειρά αρνητικών ρεκόρ, έχει οδηγήσει τη χώρα στην κορυφή της Ευρώπης στην ακρίβεια, μας έχει φέρει στην κορυφή της Ευρώπης σε ανισότητες, σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, μας έχει φέρει όμως στον πάτο της Ευρώπης σε ό,τι αφορά δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα, σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου.

«Η υπόσχεση ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε την πολιτική αλλαγή, είναι μία υπαρξιακή δέσμευση» τόνισε με έμφαση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

«Σε όλη την Ευρώπη, παντού, βεβαίως έχουμε δυσκολίες, αλλά εδώ έχουμε τους ακριβότερους λογαριασμούς στο ρεύμα. Εδώ είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια, γιατί ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε ενόψει της ενεργειακής κρίσης, να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, να δώσει 7,5 εκατομμύρια ευρώ σε κλειστούς διαγωνισμούς και αναθέσεις, να βάλει τα γαλάζια Golden boys να είναι αυτά τα οποία παίρνουν παχυλούς μισθούς ενώ η κοινωνία στενάζει, και να δώσει στην κοινωνία τη ρήτρα της αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έχουν λεηλατήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτή τη ρήτρα την πρωτοφανή σε όλη την Ευρώπη. Αυτή η ρήτρα είναι ρήτρα Μητσοτάκη και απέναντι σε αυτή τη ρήτρα, εμείς θα απαντήσουμε με τη ρήτρα της πολιτικής αλλαγής» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...