Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλιόπουλος: Λεηλασία κατά των πολιτών από τον Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος: Λεηλασία κατά των πολιτών από τον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Σήμερα υπάρχουν 1.000 τμήματα πανελλαδικά. Κάθε πολίτης που θέλει να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία και να ψηφίσει για την εκλογή του Προέδρου», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι «στην κάλπη για την Κεντρική Επιτροπή –πρώτη φορά ένα κόμμα εκλέγει την Κεντρική Επιτροπή από τα μέλη- ψηφίζουν τα μέλη που είχαν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου».

«Είναι ίσως η πρώτη φορά που μια εσωκομματική διαδικασία συνδέεται τόσο πολύ με τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή, για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν βγαίνει ο μήνας.

»Όταν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τους εσωκομματικούς συσχετισμούς αλλά για το πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Όταν στην έναρξη του συνεδρίου, η εικόνα ήταν μια κατάμεστη αίθουσα με σχεδόν 10.000 ανθρώπους να παρακολουθούν την πολιτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τα 5+1 σημεία, είδαμε δύο πράγματα: την ελπίδα στα μάτια των δημοκρατικών, προοδευτικών αριστερών ανθρώπων, αλλά και τον εκνευρισμό στα κυβερνητικά στελέχη.

»Έναν εκνευρισμό που έφτασε μέχρι το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο οι μισές τοποθετήσεις των συνέδρων αναφέρονταν στον κίνδυνο, όπως εκείνοι τον αντιλαμβάνονται, να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση», δήλωσε.

«Σήμερα το αποτέλεσμα θα είναι μια θετική έκπληξη, θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη συμμετοχή σε διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.Και αύριο θα είναι μια τελείως διαφορετική μέρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον πολιτικό συσχετισμό», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Για την ακρίβεια

Αναφερθείς στην κρίση της ακρίβειας, επισήμανε: «στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή το 99% των αυξήσεων στη χονδρική τιμή του ρεύματος περνάνε στον καταναλωτή, η δεύτερη χώρα είναι η Αυστρία με 46%».

«Μεσοσταθμικά στο οχτάμηνο, η αύξηση στο ρεύμα στην ΕΕ είναι 20% με 30%, ενώ στην Ελλάδα προσεγγίζει το 80%», πρόσθεσε.

«Όταν μιλάμε για τέτοιες διαφορές, μιλάμε για λεηλασία. Και αυτός που συντονίζει αυτή τη λεηλασία κατά των πολιτών, είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε.

Υπενθύμισε, ακόμα, ότι «όταν ο κ. Χατζηδάκης ήταν υπουργός Ενέργειας, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ότι δεν την φοβίζουν οι αντιδράσεις και ότι οι πολίτες δεν θα δουν αυξήσεις».

«Η δήλωση αυτή συνιστά παραδοχή ενοχής για όσα ήρθαν μετά.

»Ήρθε η ρήτρα αναπροσαρμογής στα νοικοκυριά, την οποία δεν είχε εφαρμόσει καμία προηγούμενη κυβέρνηση, ήρθε μία βίαιη απολιγνιτοποίηση που αύξησε την εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο, ήρθε η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ –καμία άλλη χώρα εν μέσω ενεργειακής κρίσης δεν μείωσε τα δημόσια εργαλεία», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μέσα σε αυτά, υπήρξε και η προκλητική στάση στελεχών της κυβέρνησης, όπως του κ. Γεωργιάδη που έλεγε ότι δεν θα μειώσουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα για να μη βοηθήσουν τα καγιέν, τη στιγμή που το μέτρο αυτό ήταν στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν ήδη από τον Οκτώβριο», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία​

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...