Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια θα «κρίνει» το αποτέλεσμα των εκλογών – Δυσαρεστημένοι οι πολίτες

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια θα «κρίνει» το αποτέλεσμα των εκλογών – Δυσαρεστημένοι οι πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ακρίβεια φαίνεται ότι θα «κρίνει» το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco για το OPEN.

Πάντως, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με 6 στους 10 να έχουν περιορίσει ακόμη και την κατανάλωση βασικών αγαθών «αρκετά» και «πολύ», ενώ σχεδόν 7 στους 10 εκτιμούν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα βοηθούν «λίγο» και «καθόλου».

Όσον αφορά τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το OPEN βρέθηκε στις 8,5 μονάδες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.000 ατόμων από τις 23 έως 28 Μαΐου.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία έχει 31,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, το ΠΑΣΟΚ 12,7%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜέΡΑ 25 3,5%, Έλληνες για την πατρίδα 2,2%, άλλο κόμμα 5,5%, αναποφάσιστοι 12,5%.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει θετικό ποσοστό 37% με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι στο 29% και τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 27%.

Ακολουθούν Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος με 19%, 17% και 10% αντίστοιχα.

Για τον ρόλο που θα παίξει η ακρίβεια στο κόμμα που θα ψηφίσουν στις εκλογές, το 27% είπε ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, το 33% μεγάλο, το 16% μικρό, το 15% πολύ μικρό, ενώ 9% απάντησε «δεν ξέρω».

Αυτό σημαίνει ότι 6 στους 10 Έλληνες θα βρεθούν στην κάλπη έχοντας στο μυαλό τους την ακρίβεια.

Το θέμα της ακριβείας απασχολεί τα περισσότερα νοικοκυριά με το 42% των ερωτηθέντων να σημειώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει αρκετά την κατανάλωση βασικών αγαθών ενώ το 17% απαντά ότι την έχει περιορίσει «πολύ».

Το 29% λέει «λίγο» και μόλις 11% απαντά ότι δεν έχει περιορίσει καθόλου την κατανάλωση βασικών αγαθών.

Έντονη είναι η δυσπιστία αναφορικά με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση σχετικά με τα οικονομικά περιθώρια για μείωση τους ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Το 68% όσων απαντούν στη δημοσκόπηση λέει ότι υπάρχουν και μόλις 11% εκτιμά ότι πράγματι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Στο μεταξύ 35% εκτιμά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα βοηθούν «λίγο», 31% λέει «καθόλου» και 19% πιστεύει ότι βοηθούν «αρκετά» και το 2% «πολύ». Στο 13% η απάντηση «δεν ξέρω».

Όσο για το πώς θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ: το 34% λέει «τα ίδια», το 33% «χειρότερα», το 21% «καλύτερα» και 12% «δεν ξέρω».

Πόσο θα βοηθήσουν την Ελλάδα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα η συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, αλλά και η ομιλία στο Κογκρέσο, οι απόψεις είναι μοιρασμένες, με το 30% να απαντάει «αρκετά», το 29% «καθόλου», το 16% «πολύ», το 14% «λίγο» και το 11% «δεν ξέρω».

Δηλαδή ότι βοήθησε «πολύ» και «αρκετά» θεωρεί το 46% και «καθόλου» και «λίγο» το 43%.

Για το αν θα συνεχιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας, το 69% πιστεύει ότι θα συνεχιστούν, το 18% διαφωνεί, ενώ 13% απάντησε «δεν ξέρω».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...