Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραληρούν οι Τούρκοι με την έκθεση-κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου: «Προκατειλημμένες» απόψεις υπέρ Ελλάδας και Κύπρου

Παραληρούν οι Τούρκοι με την έκθεση-κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου: «Προκατειλημμένες» απόψεις υπέρ Ελλάδας και Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μια οργισμένη ανακοίνωση απάντησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην έκθεση κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου, αναφορικά με τις επιδόσεις της στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αλλά και σε ό,τι αφορά στην προκλητικότητα της έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Απορρίπτουμε τις προκατειλημμένες και μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις που εκφράστηκαν από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

»Αυτή η προκατειλημμένη στάση βλάπτει τη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρεται, ενώ γίνεται λόγος και για «στενόμυαλες προσπάθειες ενός ή δύο μελών της ΕΕ για το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό», εννοώντας την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Το ΕΚ έχει χάσει τόσο την αξιοπιστία του όσο και την αξιοπιστία του στα μάτια του τουρκικού λαού» προστίθεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Ενώ η ανάγκη ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και της ΕΕ μέσω αμοιβαίων προσπαθειών είναι εμφανής, δεν αποδεχόμαστε και απορρίπτουμε τις προκατειλημμένες και μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις του ΕΚ στην έκθεση, που αγνοούν αυτή την ανάγκη με μια ρηχή και χωρίς οράματα προσέγγιση.

»Η πρωταρχική μας προσδοκία από το ΕΚ είναι να μην καταστεί εργαλείο στην ατζέντα στενόμυαλων κύκλων και να επιδείξει μια ενθαρρυντική στάση έναντι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ προκειμένου να αναβιώσει τη διαδικασία ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

»Δυστυχώς, το ΕΚ έχει λάβει μέχρι στιγμής αντίθετη στάση.

»Αυτή η στάση του ΕΚ, που ανέχεται ακόμη και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων να φωλιάζουν στο ΕΚ και να κάνουν τρομοκρατική προπαγάνδα, στην πραγματικότητα δεν προκαλεί έκπληξη.

»Έτσι, το ΕΚ έχει χάσει τόσο την αξιοπιστία του όσο και την αξιοπιστία του στα μάτια του τουρκικού λαού.

»Επομένως, οι αβάσιμες απόψεις στην έκθεση που αντικατοπτρίζουν τους ισχυρισμούς δημοκρατίας, κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τη χώρα μας και τις στενόμυαλες προσπάθειες ενός ή δύο μελών της ΕΕ για το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό δεν μας ωφελούν.

»Η προσδοκία μας από την ΕΕ είναι όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Τουρκίας, να αναζωογονήσουν τη διαδικασία ένταξης σε αυτό το πλαίσιο, να επιταχύνουν τον διάλογο για την απελευθέρωση των θεωρήσεων, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης, να αυξήσουν τη συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα την εθελοντική Ανθρωπιστικά θέματα στο πλαίσιο της μεταναστευτικής συνεργασίας. Είναι η εφαρμογή του Σχεδίου Επανεισδοχής.

»Αυτή η έκθεση, η οποία αξιολογεί την Τουρκία με μια ρηχή προοπτική αντί για ενθαρρυντικά βήματα για τη λήψη αυτών των θεμάτων, αποτελεί νέο παράδειγμα της αποστασιοποιημένης, και ιδεολογικά προκατειλημμένης στάσης του ΕΚ και μόνο βλάπτει τη φήμη του ΕΚ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...