Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο Κομισιόν σε Τουρκία: Θα λάβετε «κατάλληλη απάντηση» εάν δεν συνετιστείτε

Τελεσίγραφο Κομισιόν σε Τουρκία: Θα λάβετε «κατάλληλη απάντηση» εάν δεν συνετιστείτε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρότερο από ποτέ είναι το μήνυμα της Κομισιόν στην Άγκυρα για την προκλητική της συμπεριφορά, με τις Βρυξέλλες να υπενθυμίζουν τις περυσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για «κατάλληλη απάντηση» (ενδεχόμενο κυρώσεων) στην αντίθετη περίπτωση.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει όλες τις απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους» τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τη συνέχιση των προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας.

Παράλληλα, ο κ. Στάνο σημείωσε ότι «οποιοδήποτε ανοιχτό ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ειρηνικό τρόπο, μέσω διαλόγου, καλή πίστη, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».

«Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των κρατών μελών της ΕΕ με την Τουρκία, η ΕΕ ήταν και είναι πολύ σαφής:

»Περιμένουμε από την Τουρκία να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά, να απέχει από βήματα που κλιμακώνουν, ρητορική ή ενέργειες και να δεσμευτεί στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «διαφορετικά, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα αναγκάζονταν να εξετάσουν κατάλληλη απάντηση.

»Αυτό δηλώθηκε ξεκάθαρα δύο φορές πέρυσι από τους Ευρωπαίους ηγέτες και αυτή παραμένει η θέση μας μέχρι σήμερα» προειδοποίησε.

Επιπροσθέτως, ο Πίτερ Στάνο υπογράμμισε ότι «η ΕΕ ήταν πολύ σαφής σε πολλές περιπτώσεις ότι είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να δεσμευτούμε με την Τουρκία – σταδιακά, αναλογικά και αναστρέψιμα για να ενισχύσουμε τη συνεργασία σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, υπό τους καθορισμένους όρους» αναφέροντας ωστόσο ότι η Άγκυρα θα πρέπει «να δεσμευτεί σε αποκλιμάκωση και η αποκλιμάκωση πρέπει να διατηρηθεί».

Κότα ο Ακάρ μετά τον τσαμπουκά των Ελλήνων βουλευτών

«Μυρίζει» παρασκήνιο η ξαφνική αλλαγή κλίματος που φαίνεται να παρατηρείται στο μεταξύ στην Τουρκία όσον αφορά την Ελλάδα, και μένει να δούμε αν θα διαρκέσει…

Στον απόηχο των δηλώσεων του Χουλουσί Ακάρ, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης αποκάλυψε την Πέμπτη και ένα μήνυμα του Τούρκου υπουργού Άμυνας στην Ελλάδα.

«Να πεις χαιρετισμούς στην Αθήνα, να πεις χαιρετισμούς στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προκάλεσε εντύπωση η ηρεμία του και το μήνυμα που ήθελε να στείλει, σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης.

Από την Κυριακή και μετά κάτι έχει γίνει, υπήρξε και η συνάντηση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας και εξ απορρήτων του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, είχε συνάντηση με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και διπλωματικούς αξιωματούχους της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου όπου συζητήθηκαν επίσης Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...