Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική Ανάλυση: «Δικαιολογημένη η σύρραξη με την Ελλάδα»

Τουρκική Ανάλυση: «Δικαιολογημένη η σύρραξη με την Ελλάδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί επικεφαλής σε όλα τα επίπεδα συζητούν τις τουρκικές εξελίξεις με την Ελλάδα σχετικά με τις υπάρχουσες διαφορές για τα «αμφισβητούμενα νησιά» στο Αιγαίο [τουρκικές διεκδικήσεις στην ελληνική επικράτεια], με την αυξανόμενη διείσδυση ελληνικών αεροσκαφών στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου Πελάγους, εκτός από τη λειτουργία της ρωσικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος S-300 κατά των αεροσκαφών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς τα ραντάρ των πυραύλων αυτών «κλείδωσαν» τα τουρκικά αεροσκάφη, αναφέρει τουρκική ανάλυση που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Δικαιολογημένη η σύρραξη με την Ελλάδα»

Σίγουρα, η συζήτηση των Τούρκων στρατιωτικών ηγετών για το ενδεχόμενο ενός περιορισμένου πολέμου ή ενός συνολικού πολέμου με την Ελλάδα είναι απολύτως δικαιολογημένη, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση σκόπιμα έχει δημιουργήσει ένα είδος αδικαιολόγητης έντασης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών συσσωρεύοντας όπλα στις αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος εκτός από την παροχή στον ελληνικό στρατό με τεράστιες ποσότητες επιθετικών και αμυντικών όπλων.

Επίσης, η υποστηρικτική δραστηριότητα της Γαλλίας έχει προκαλέσει περισσότερες ελληνικές διαμάχες με την Τουρκία, καθώς επεμβαίνει συνεχώς στην ηγεσία της Αθήνας για να αποτρέψει οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων και ματαιώνει τις επιτυχίες που είχαν γίνει σε προηγούμενους διαλόγους.

Ο πόλεμος με την Ελλάδα θα επηρεάσει τους γείτονες της Τουρκίας

Οι Έλληνες γνωρίζουν, όπως και οι Τούρκοι, ότι οι όποιες ένοπλες συγκρούσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον κατακερματισμό τους, δεν θα απομονωθούν από την τρέχουσα διεθνή κατάσταση στα βόρεια και ανατολικά της ηπείρου, και εννοώ τον πόλεμο της Ρωσίας και της Ουκρανίας και θα επηρεάσουν άμεσα τις κινήσεις της Τουρκίας στα ανατολικά και νότια σύνορά της σε περίπτωση που η Τουρκία το χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα σύνορά της και την εθνική της ασφάλεια.

Από αυτή την αρχή, η Τουρκία για χάρη της πολιτικής στο εσωτερικό της και την προστασία της οντότητάς της προστατεύοντας τα σύνορά της, διακατέχεται από την αξιολόγηση παλαιών και ανανεωμένων διαφορών, και αυτές οι διαμάχες που συνεχίζονται για σχεδόν έναν αιώνα ήταν και εξακολουθούν να είναι σαν ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν αφού πατήσουν τα κουμπιά χρονισμού τους από ορισμένες χώρες, ακόμη και για να μας κάνουν να νιώθουμε ότι αυτά τα αμφισβητούμενα (…) νησιά ήταν η αφορμή για διαφωνίες όποτε το θελήσουν οι εντολοδόχοι τους.

Στόχος να πληγούν τα συμφέροντα της Τουρκίας

Έτσι, η πρόκληση της σύγκρουσης μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδας είναι να αποσπάσει εντελώς την προσοχή της Τουρκίας από τα καθήκοντα και τα συμφέροντά της, και οι περιφερειακές συγκρούσεις είναι οι πιο επικίνδυνες για τους Τούρκους, επειδή αυτές οι συγκρούσεις και η αστάθεια θα πλήξουν άμεσα τα συμφέροντά τους.

Αυτό γιατί τα συμφέροντα της Τουρκίας είναι η σταθερότητα ως έχει σε ολόκληρη την περιοχή ειδικά στο Ιράκ [σημ. με τους Κούρδους], τις αραβικές χώρες, ακόμη και τα Βαλκάνια, τον Αραβικό Κόλπο, την Ερυθρά Θάλασσα και την Αφρική.

Muhammad Qaddo Al-Affendi – Special Turk Press

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...