Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ράπισμα Δένδια σε εκσυγχρονιστές και γιουσουφάκια: «Η θεωρία περί δηλώσεων εσωτερικής κατανάλωσης (…) αποτελεί υπεραπλούστευση»

Ράπισμα Δένδια σε εκσυγχρονιστές και γιουσουφάκια: «Η θεωρία περί δηλώσεων εσωτερικής κατανάλωσης (…) αποτελεί υπεραπλούστευση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχολιάζοντας ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, την εξωφρενική επιθετική ρητορική της Τουρκίας ενάντια στην πατρίδα μας, είπε ότι, «αποτελεί υπεραπλούστευση» η θεωρία, που διατυπώνεται από γνωστούς εγχώριους κύκλους ότι, οι τουρκικές επιθετικές δηλώσεις αποσκοπούν σε «εσωτερική κατανάλωση».

Κι επιτέλους που αυτή η ορθή διαπίστωση διατυπώνεται δημόσια και σαφέστατα από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Διότι μέχρι πρότινος, από δεξιά κι αριστερά και ιδιαίτερα από την οριζόντια διασύνδεση των εκσυγχρονιστών, προσπαθούσαν να μας πείσουν να μην ανησυχούμε για την Τουρκία επειδή οι ανισόρροποι Τούρκοι ηγέτες, εθνοϊσλαμιστικής κυβέρνησης και εθνικιστικής κεμαλικής αντιπολίτευσης, δεν εννοούν αυτά που λένε, είναι για «εσωτερική κατανάλωση», έτσι μας έλεγαν τα φερέφωνα της γνωστής φιλογερμανικής και φιλοτουρκικής φάλαγγας.

Ωστόσο, εκείνοι που «διαβάζουν» την Τουρκία -και δεν είναι φερέφωνα της Άγκυρας- επέμεναν εξαρχής ότι η τουρκική κλιμάκωση δεν γίνεται για εσωτερική τους κατανάλωση, λόγω εκλογών ή δημοσκοπικής πτώσης Ερντογάν, είναι ευθεία επίθεση στην Ελλάδα στα πλαίσια τήρησης του τουρκικού Όρκου του Έθνους. Κι ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο Ερντογάν έχει ορκιστεί να τηρήσει τον τουρκικό Εθνικό Όρκο [διαβάστε εδώ].

«Κάθε μέρα βρισκόμαστε απέναντι σε μια νέα δήλωση που φαίνεται να αποτελεί σημείο καμπής, μέχρι που έρχεται μία επόμενη δήλωση για να την ξεπεράσει σε ένταση και επιθετικότητα», είπε ο Νίκος Δένδιας στο Πρώτο Θέμα.

«Αντιμετωπίζουμε ένα κράμα ακραίου εθνικισμού, αναθεωρητισμού, και προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας.

»Όσον αφορά το ερώτημα που μπορεί να αποσκοπεί, η θεωρία περί δηλώσεων εσωτερικής κατανάλωσης φοβάμαι ότι αποτελεί υπεραπλούστευση.

»Παράλληλα, αναζητούμε τρόπους ώστε η Τουρκία να βγει από αυτή την αυτο-τροφοδοτούμενη και αυτοεγκλωβιζόμενη πολιτική προκειμένου να δημιουργηθούν οι ελάχιστες συνθήκες επανέναρξης του διαλόγου ή τουλάχιστον κάποιων επαφών», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας με τα πληρώματά μας που περιπολούν στα Δωδεκάνησα

Ο Νίκος Δένδιας με τους στρατιώτες μας στο Φαρμακονήσι

Ο Νίκος Δένδιας στην Καλόλιμνο: «Στα μικρά νησιά του Αρχιπελάγους, τα οποία φυλάττουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας»

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...