Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για την αρχαιοκαπηλική προέλευση της «Συλλογής Στερν»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για την αρχαιοκαπηλική προέλευση της «Συλλογής Στερν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα για τη «Συλλογή Στερν» και όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο, της «παράνομης» συμφωνίας ζητά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από «την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για την αρχαιοκαπηλική προέλευση της “Συλλογής Στερν”» και διερωτάται αν «σκοπεύει να νομιμοποιήσει και άλλες πτυχές του οργανωμένου εγκλήματος;».

«Επί δύο χρόνια η κα Μενδώνη “διαπραγματευόταν” μυστικά τους όρους του “συλλέκτη, χωρίς να ενημερώσει ποτέ τις αρμόδιες Αρχές της χώρας.

»Έτσι κανείς δεν διερεύνησε την προέλευση των αντικειμένων, τις συνθήκες εξαγωγής τους από την Ελλάδα, τις συνθήκες απόκτησής τους από τον κ. Στερν, τη νομιμότητα της κατοχής τους από αυτόν, τη γνησιότητα/αυθεντικότητα των αντικειμένων και την εκτίμηση της αξίας τους» υπενθυμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξηγεί το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχετική ανακοίνωσή του μέσα σε μόνο λίγες ημέρες, ο αρχαιολόγος Δρ. Χρήστος Τσιρογιάννης απέδειξε, «πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η “Συλλογή Στερν” περιλαμβάνει προϊόντα αρχαιοκαπηλίας, με αποτέλεσμα να εκτίθεται ανεπανόρθωτα το ελληνικό κράτος και να διασύρεται η χώρα διεθνώς».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Στις 21 Ιουλίου 2022 και ενώ η χώρα βρισκόταν στο κέντρο μιας άγριας περιδίνησης από τα πρωτοφανή σκάνδαλα της κυβέρνησης της ΝΔ, η κα Μενδώνη, η υπουργός με τα συνεχόμενα εγκλήματα κατά του Πολιτισμού, υπέγραφε συμφωνίες εν κρυπτώ για να νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγωγή, την παράνομη διακίνηση και την παράνομη κατοχή 161 αδήλωτων κυκλαδικών αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο σπίτι του μεγιστάνα “συλλέκτη” Λέοναρντ Στερν, στη Ν. Υόρκη.

»Μέχρι τότε, και επί δύο χρόνια, η “σκοτεινή υπουργός” Μενδώνη γνώριζε και συγκάλυπτε το έγκλημα βάζοντας πλάτη στον παράνομο συλλέκτη, χωρίς να κινήσει καμία νόμιμη διαδικασία για την άμεση απόδοση των αρχαιοτήτων στο Ελληνικό Δημόσιο και τα δημόσια μουσεία της χώρας, δηλαδή εκεί όπου ανήκουν.

»Επί δύο χρόνια η κα Μενδώνη “διαπραγματευόταν” μυστικά τους όρους του “συλλέκτη”, χωρίς να ενημερώσει ποτέ τις αρμόδιες Αρχές της χώρας.

»Έτσι κανείς δεν διερεύνησε την προέλευση των αντικειμένων, τις συνθήκες εξαγωγής τους από την Ελλάδα, τις συνθήκες απόκτησής τους από τον κ. Στερν, τη νομιμότητα της κατοχής τους από αυτόν, τη γνησιότητα/αυθεντικότητα των αντικειμένων και την εκτίμηση της αξίας τους.

»Η “σκοτεινή υπουργός” διέσυρε τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας για να ωφελήσει τον υπόλογο κ. Στερν και όσους άλλους εμπλέκονται στην παράνομη συμφωνία που υπέγραψε μαζί τους στις 21.7.2022, αφήνοντας τελικά τις 161 κυκλαδικές αρχαιότητες για ακόμη 50 χρόνια στη Νέα Υόρκη.

»Κι αυτό, με θράσος, το αποκάλεσε “επαναπατρισμό”.

»Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 ο κ. Μητσοτάκης, αντί να αποπέμψει την κα Μενδώνη για παράβαση καθήκοντος, έφερε στη Βουλή την παράνομη συμφωνία και η κυβέρνησή του την κύρωσε κι από πάνω.

»Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης κάλυψε αναδρομικά την κα Μενδώνη, παρά τις αντιδράσεις και τις προειδοποιήσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και του επιστημονικού κόσμου, μετατρέποντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε πλυντήριο αρχαιοκαπηλίας και τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε αποδέκτες προϊόντων εγκλήματος.

»Χρειάστηκε να περάσουν μόνο λίγες ημέρες, μέχρι ο αρχαιολόγος Δρ. Χρήστος Τσιρογιάννης να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η “Συλλογή Στερν” περιλαμβάνει προϊόντα αρχαιοκαπηλίας, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα της Athens Voice, με αποτέλεσμα να εκτίθεται ανεπανόρθωτα το ελληνικό κράτος και να διασύρεται η χώρα διεθνώς.

»Εάν δεν παρέμβει τώρα ο αρμόδιος εισαγγελέας για τη “Συλλογή Στερν” και όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο και δεν ακυρωθεί τώρα η παράνομη συμφωνία, τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε πλέον, τη νομιμοποίηση κι άλλων πτυχών του οργανωμένου εγκλήματος;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...