Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλιόπουλος: Κοροϊδία το «Καλάθι του νοικοκυριού» – Εδώ και τώρα αύξηση του κατώτατου μισθού

Ηλιόπουλος: Κοροϊδία το «Καλάθι του νοικοκυριού» – Εδώ και τώρα αύξηση του κατώτατου μισθού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κοροϊδία χαρακτήρισε το «καλάθι του νοικοκυριού», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του σημειώνοντας παράλληλα ότι όπως και στην ενέργεια έτσι και στα σούπερ μάρκετ η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.

Μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 FM», ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «Όταν η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το ότι ο πληθωρισμός έπεσε από το 12% στο 10% -σαν να μην είναι τρομακτικό νούμερο ο πληθωρισμός στο 10%-, όταν μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ λέει ότι άνθρωποι που αμείβονται έως 750 ευρώ έχασαν το 40% της αγοραστικής τους δύναμης ή ότι η μέση πτώση αγοραστικής δύναμης στο μέσο μισθό είναι στο 12%, όλα αυτά καμία επικοινωνιακή καταιγίδα δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει».

«Πρώτα από όλα, πρέπει να γίνει μία πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού.

»Ο κατώτατος θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι στα 800 ευρώ και να υπάρχει μηχανισμός που θα ενσωματώνει τις πληθωριστικές πιέσεις.

»Χρειάζεται ακόμα να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα», δήλωσε.

Να μπει πλαφόν στην κερδοφορία

«Όλα αυτά βέβαια μαζί με συγκεκριμένα μέτρα για την ενέργεια.

»Πρέπει να αποσυνδεθεί η τιμή του ρεύματος από το φυσικό αέριο και να μπει ένα πλαφόν στην κερδοφορία.

»Όταν μόνο τον Οκτώβρη το περιθώριο κέρδους για τους παραγωγούς ενέργειας ήταν 166%, το να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το καλάθι του νοικοκυριού είναι κοροϊδία», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπενθύμισε δε το κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη:

«Στις 9 του μήνα ο κόσμος που είναι θυμωμένος, ο κόσμος που δεν μπορεί να βγάλει το μήνα χρειάζεται να κατέβει στο δρόμο».

«Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι θα περάσουμε το χειρότερο χειμώνα μετά το ’42, αυτό δεν είναι πρόβλεψη, είναι απειλή στην κοινωνία.

»Αυτή η απειλή πρέπει να επιστραφεί και στον κ. Γεωργιάδη και συνολικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», διεμήνυσε.

Δεν έχει φορολογηθεί ούτε 1 ευρώ από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι εφικτές λόγω έλλειψης δημοσιονομικού χώρου, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε: «η κυβέρνηση κάνει συγκεκριμένες επιλογές για το δημοσιονομικό χώρο, όταν το Σεπτέμβρη δίνει 2 δισ. για να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια και τον Οκτώβρη άλλο 1 δισ.».

«Τα χρήματα αυτά τα παίρνουν από τους πολίτες», είπε.

«Όταν κλείνεις τη χρονιά και έχεις ξεπεράσει σε 4 δισ. τα έσοδα από ΦΠΑ σε σχέση με πέρσι, είναι φανερό ότι οι πολίτες πληρώνουν περισσότερο.

»Και η κυβέρνηση είναι σαν να λέει: θα σου παίρνω τα χρήματα μέσω του ΦΠΑ και θα τα δίνω σε αυτούς που σε κλέβουν στα τιμολόγια, απλά για να εμφανίζω λίγο χαμηλότερη την τιμή του ρεύματος», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει ούτε 1 ευρώ από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας μέχρι τον Ιούλιο, τα οποία έχουμε υπολογίσει σε 2,2 δισ.

»Η ίδια η Κομισιόν λέει ότι πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη στην ενέργεια, αλλά και στην εμπορία και διύλιση πετρελαίου», σημείωσε.

Ο Μητσοτάκης δεν θα συναντήσει την PEGA

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, δήλωσε: «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα συναντήσει την επιτροπή PEGA του ευρωκοινοβουλίου και, όπως φαίνεται, δεν θα απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή».

«Και αυτό τη στιγμή που δύο μεγάλες εφημερίδες, Τα Νέα και Το Βήμα, είχαν το Σαββατοκύριακο ρεπορτάζ ότι με καθοδήγηση του κ. Δημητριάδη, οι παρακολουθήσεις αφορούσαν και εν ενεργεία υπουργό της κυβέρνησης, τον κ. Χρυσοχοΐδη», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα κάνουμε εκλογές χωρίς να έχει απαντηθεί γιατί παρακολουθούσαν τον αρχηγό του τρίτου κόμματος και με το σύστημα παρακολουθήσεων να είναι ακόμα ενεργό.

»Σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ στην ερευνητική δημοσιογραφία, η Intellexa και όσοι εμπορεύονται το Predator, μια χαρά συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα», εξήγησε.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει απαντήσεις. Θα γίνουν εκλογές και η επόμενη Βουλή, με νέα προοδευτική πλειοψηφία, θα κάνει προανακριτική επιτροπή.

»Εκεί θα διερευνηθούν και θα καταλογιστούν όλες οι ευθύνες», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πιέζει στη Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να έρθουν και να καταθέσουν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα».

Υπόθεση Πάτση: Αναδεικνύει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης στα κόκκινα δάνεια

Όσον αφορά την υπόθεση Πάτση, επανέλαβε ότι αυτή αναδεικνύει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης στα κόκκινα δάνεια: «όλες αυτές οι αποκαλύψεις έγιναν τη στιγμή που μέχρι τώρα στη χρονιά έχουν προγραμματιστεί 44.000 πλειστηριασμοί, τριπλάσιοι σε σχέση με πέρσι, τη στιγμή που μόνο 3 στους 100 μπαίνουν στον εξωδικαστικό».

«Σε μια περίοδο που η χώρα δεν βρίσκεται πια υπό δημοσιονομική προσαρμογή, έχουμε χειρότερο πτωχευτικό από αυτόν που είχε προτείνει το ΔΝΤ στα χρόνια των μνημονίων», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από πλευράς κυβέρνησης και το χαρακτηρισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «γαλάζιες ακρίδες», ανέφερε: «είναι μια κεντρική μεθοδολογία της κυβέρνησης όταν έχουμε πάνω από 7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς».

«Όλη η μεθοδολογία του επιτελικού κράτους είναι αυτή και πιθανότατα ξέρουμε πολύ λίγα από αυτά που έχουν συμβεί», πρόσθεσε.

Στη μάχη των εκλογών

Τέλος, με ορίζοντα την μάχη των εκλογών, υπογράμμισε: «ένας φοιτητής στο Αριστοτέλειο θα ξέρει ότι την επόμενη μέρα, με προοδευτική κυβέρνηση, φεύγουν τα ΜΑΤ από το πανεπιστήμιο και τελειώνει η αστειότητα με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ένας εργαζόμενος πρέπει να ξέρει ότι θα υπάρχει ξανά η Επιθεώρηση Εργασίας, ένας νέος άνθρωπος θα ξέρει ότι θα μπει έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση και θα μπορέσει να βρει ένα σπίτι στην περιοχή που μεγάλωσε, ένας συνταξιούχος θα ξέρει ότι την επόμενη μέρα θα πάρει πίσω τα αναδρομικά που κερδήθηκαν δικαστικά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...