Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

MEDIAPARΤ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Ελληνική κυβέρνηση για «επείγουσα» έρευνα για τις υποκλοπές

MEDIAPARΤ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Ελληνική κυβέρνηση για «επείγουσα» έρευνα για τις υποκλοπές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γαλλική ιστοσελίδα MEDIAPARΤ αναφέρει ότι η Εξεταστική Επιτροπή Κακόβουλου Λογισμικού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA) κάλεσε σήμερα την ελληνική κυβέρνηση να διεξαγάγει «επείγουσα και ενδελεχή έρευνα» για το σκάνδαλο των υποκλοπών, μια υπόθεση που «δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα της χώρας τους τελευταίους μήνες».

«Αυτή η υπόθεση πρέπει να αποτελέσει το αντικείμενο επείγουσας και διεξοδικής έρευνας πριν από τις εθνικές εκλογές του επόμενου έτους», επέμεινε η ευρωβουλευτής Σόφη ιν’τ Βελντ, εισηγήτρια για το συγκεκριμένο ζήτημα στην Pega, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

«Οι αποκαλύψεις φέτος για τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος δημοσιογράφων και πολιτικών από την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Ανδρουλάκη, ευρωβουλευτή και αρχηγού του ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, έχουν προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στη συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μόλις οκτώ μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2023» γράφει η γαλλική ιστοσελίδα και προσθέτει:

Αντιπροσωπεία δέκα ευρωβουλευτών από την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και την Πορτογαλία συναντήθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αθήνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και ΜΚΟ στο πλαίσιο έρευνας της Pega για αυτό το φλέγον ζήτημα.

«Πολλές από τις ερωτήσεις μας έμειναν αναπάντητες», δήλωσε ο Γερούν Λέανερς, πρόεδρος της Pega κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Οι ευρωβουλευτές επέκριναν την έρευνα που διεξήγαγε μέχρι στιγμής η κυβερνητική πλειοψηφία η οποία, κατά τη διάρκεια των εργασιών πρόσφατης κοινοβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε για την υπόθεση, «είχε μπλοκάρει τη μαρτυρία βασικών προσώπων-κλειδιά».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί «τη χρήση παράνομων λογισμικών» υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιου είδους λογισμικό».

Από την πλευρά της, η αριστερή αντιπολίτευση συνεχίζει να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θέλει να συγκαλύψει αυτό το σκάνδαλο», ιδίως μετά την «αποτυχία», σύμφωνα με την ίδια, της κοινοβουλευτικής επιτροπής τον Σεπτέμβριο να κλητεύσει «τους υπεύθυνους πίσω από αυτήν την υπόθεση».

Το Predator, που αρχικά αναπτύχθηκε στη Βόρεια Μακεδονία, μια χώρα που συνορεύει με την Ελλάδα και μετά στο Ισραήλ, χακάρει στοχευμένα κινητά τηλέφωνα και μπορεί να έχει πρόσβαση ακόμη και σε κρυπτογραφημένα μηνύματα, φωτογραφίες, αλλά και να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα από απόσταση -καταλήγει η MEDIAPART.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...