ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Τασούλα: Ανάγκη η Βουλή να ακούσει τον Ράμμο της ΑΔΑΕ

Τσίπρας σε Τασούλα: Ανάγκη η Βουλή να ακούσει τον Ράμμο της ΑΔΑΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, με αφορμή την επιστολή του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, κ. Ράμμου για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, την οποία έστειλε στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπούρα και κοινοποίησε και στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής.

Τόνισε δε, ότι η ανταπόκριση στο αίτημα του κ. Ράμμου και η κλήση του Προέδρου της ΑΔΑΕ στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα ευρήματα των ελέγχων της αποτελεί ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη πως η κλήση του κ. Ράμμου οφείλει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων.

Προφανώς μπορεί να γίνει και με τις διαδικασίες που ο Κανονισμός προβλέπει για τα 2/5 της επιτροπής, δηλαδή της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε πλήγμα στο κύρος του Κοινοβουλίου και θα υποτιμούσε τη θεσμική διάσταση του ζητήματος, καθώς θα εμφάνιζε τα κόμματα να ερίζουν ακόμα και για όσα ορίζει το Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζήτησε από τον κ. Τασούλα να επανεξετάσει τη στάση του και του διεμήνυσε πως σε κάθε περίπτωση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της απόφασης της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη – Όλο το πρόγραμμα του Προέδρου της ΕΛ.Α.Σ.

ΕΛ.Α.Σ. για ελληνοτουρκικά: Ο Μητσοτάκης «θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ένα “ελαφρύ αεράκι” αρκεί εδώ και δύο χρόνια για να παγώσει η πόντιση του καλωδίου»

Ο Αλ. Τσίπρας «ξεβράκωσε» τον Μητσοτάκη: «Αναβάθμισα συνειδητά τις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ» – Επί Τσίπρα (2018) ξεκίνησε ο Στρατηγικός Διάλογος, η συμμαχία «3+1» Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ+ΗΠΑ, ο νόμος EastMed Act που «τέλειωσε» τα τουρκικά F-35 κι έδωσε αμερικανικά όπλα στην Κύπρο

Όλα έργα Αλ. Τσίπρα: Ο Κάθετος Διάδρομος, η Αλεξανδρούπολη (FSRU), ο αγωγός IGB

Ο Αλ. Τσίπρας κεραυνός για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: ΔΕΝ χρειαζόμαστε άδεια καμίας Τουρκίας για το καλώδιο – Ο Ρούμπιο ΔΕΝ είπε κουβέντα!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...