Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταϊκούρας: «Ικέτης» των τραπεζών να αποφεύγουν τους πλειστηριασμούς

Σταϊκούρας: «Ικέτης» των τραπεζών να αποφεύγουν τους πλειστηριασμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντί να προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις για να σταματήσει το τσουνάμι των πλειστηριασμών που έρχεται μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, όπως άλλωστε τις προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα εμφανίζεται ως «ικέτης» των τραπεζών κάνοντας εκκλήσεις να μην προβαίνουν σε πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προχώρησε σε χλιαρές συστάσεις προς τις τράπεζες, αναφέροντας πως πρέπει «να δουλέψουν περισσότερο τον εξωδικαστικό μηχανισμό» για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και την αποτροπή πλειστηριασμών.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας νομιμοποιούνται τα funds και οι λεγόμενοι servicers να προχωρούν σε πλειστηριασμούς, ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά σε αυτήν λέγοντας με μισόλογα ότι «η απόφαση Άρειου Πάγου, απ’ ότι διαβάζω, λέει ότι θα πρέπει να συνεχίσει το ίδιο καθεστώς που ισχύει από το 2015».

«Έχουμε στήσει πλέγμα μέτρων ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να βοηθηθούν», ανέφερε και τόνισε ότι «γι’ αυτό κάναμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, προκειμένου να βοηθηθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τις τράπεζες να δουλέψουν περισσότερο τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ενώ όπως είπε αυτή την εβδομάδα έρχεται νομοσχέδιο που θα φέρει βελτιώσεις σε αυτόν και τόνισε ότι όσοι απορρίπτουν τις αιτήσεις θα πρέπει να το αιτιολογούν.

Στόχος είναι κατά τον κ. Σταϊκούρα οι τράπεζες να προτείνουν βιώσιμες λύσεις στο πλαίσιο των διμερών διαπραγματεύσεων με τους δανειολήπτες, επισημαίνοντας πως το ποσοστό απόρριψης έφτανε στο 75% το καλοκαίρι, έχει πέσει στο 30% και θέλουμε να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Αιχμές άφησε για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως πλειστηριασμοί γίνονταν και θα γίνονται, αλλά για τα ευάλωτα νοικοκυριά προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε συγκεκριμένα ότι πλειστηριασμοί γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί.

Ανέφερε ακόμα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκίνησαν το 2017, ενώ σημείωσε ότι δεν πρέπει να καθοδηγούμε τους πολίτες σε εσφαλμένες επιλογές.

«Τα θέμα είναι να προστατεύσεις αυτούς που έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε το 2017 ότι αυτοί που σταματάνε τους πλειστηριασμούς θα διώκονται και το 2015 δόθηκε η δυνατότητα στους διαχειριστές δανείων να κάνουν τιτλοποιήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού για Αδειλίνη: «Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει»

H σκληρή απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στη διάψευση της Εισαγγελέως του Α.Π. Γεωργίας Αδειλίνη

Αυτά είναι τα 46 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...