Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιτέθηκαν στον λαό: Πραιτωριανοί με μηχανάκια έπεσαν πάνω στους διαδηλωτές

Επιτέθηκαν στον λαό: Πραιτωριανοί με μηχανάκια έπεσαν πάνω στους διαδηλωτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι κινητοποιήσεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη συνεχίστηκαν δυναμικά και την Παρασκευή (3/3) σε μεγάλες πόλεις της χώρας, με πλήθος κόσμου να διαδηλώνει για τα αίτια και τους πραγματικούς υπεύθυνους της τραγωδίας.

«Κάποιοι δεν έφτασαν ποτέ» ήταν ένα από τα συνθήματα, με την Αστυνομία να απαντά για ακόμα μια φορά απάντησε με χρήση χημικών.

Το απόγευμα στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε σιωπηρή διαμαρτυρία.

Οι συμμετέχοντες κρατούσαν μαύρα μπαλόνια κι είχαν σχηματίσει με κεράκια τη φράση «Πάρε με όταν φτάσεις».

Τα ίδια λόγια είχαν και σε αυτοκόλλητο κολλημένο στο πέτο.

«Πενθούμε για τους νεκρούς και ζητάμε να μάθουν την αλήθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Αλληλεγγύη για Όλους.

Παράλληλα φοιτητές και συλλογικότητες κάλεσαν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα.

Η Αστυνομία είχε ήδη ισχυρή παρουσία στο σημείο και προκλητική στάση, ενώ όταν τους επιτέθηκε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών απάντησαν αμέσως με χημικά, δακρυγόνα και κρότου λάμψης, χωρίς να υπολογίσουν αν ο κόσμος θα μπορεί να φύγει από το σημείο με ασφάλεια.

Μάλιστα έριξαν χημικά ακόμα και μέσα στο κομμάτι που είναι οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ, ενώ μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ πέρασαν μέσα από τους διαδηλωτές.

Η Αστυνομία με διμοιρίες ΥΜΕΤ από την αρχή είχαν δείξει τις προθέσεις τους όταν κατευθύνθηκαν προς τους συγκεντρωμένους της σιωπηρής διαμαρτυρίας, με διάθεση απώθησης.

Λίγο αργότερα επανήλθαν στις θέσεις τους αλλά φόρεσαν μάσκες.

Στη Θεσσαλονίκη η μαζική πορεία, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και με την οποία πλήθος κόσμου ζήτησε την απόδοση ευθυνών δέχθηκε και αυτή την επίθεση με χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης από τη ΕΛ.ΑΣ.

Η πορεία στην οποία καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες ξεκίνησε από την Καμάρα και λίγο αργότερα, η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Στην Λάρισα η αστυνομία έκανε χρήση κρότου λάμψης και χημικών για να διαλύσει την μαζική συγκέντρωση των νέων ανθρώπων, που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά στον κόσμο και στον σταθμό του ΟΣΕ, που είναι λίγα μόνο λεπτά από τον τόπο του δυστυχήματος

Πριν διαλυθεί η πορεία από τις αστυνομικές δυνάμεις, η μαζικότητα του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη.

Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη, έχει δημιουργήσει οργή και θυμό στη κοινωνία και κυρίως τη νέα γενιά.

Μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν ωστόσο και μέσα στην ημέρα. Με μαύρα μπαλόνια και πανό, βουβοί και με θλιμμένα μάτια, μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια σε μια σεμνή αλλά γεμάτη οργή διαμαρτυρία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Από εκεί ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ φτάνοντας έξω από τη Βουλή έκαναν καθιστική διαμαρτυρία και κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας.

Στη συνέχεια η πορεία κατέληξε στα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού.

Εκεί, έξω από τα γραφεία της εταιρείας, οι διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά τη λέξη «δολοφόνοι» και άνοιξαν μαύρο πανό στη μνήμη των νεκρών.

Χιλιάδες έκλεισαν την Πανεπιστημίου και ξεκίνησαν πορεία στη Βουλή.

«Να γίνουμε των νεκρών η φωνή», «Το πάμε κι οπου βγει – δεν βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά», «Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα» τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

«Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να συγκαλυφθεί, πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες» τόνισε στο avgi.gr η Γεωργία Τσαγκάρη, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της Παντείου.

Μαζική συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Στείλε μου όταν φτάσεις, Οκ Μαμά», ανέφερε ένα από τα πανό.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία προς τον ΟΣΕ .

Στον Βόλο, εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία. «Πες στον μπαμπά να μην ξεκινήσει», έγραφε το πλακάτ που κρατούσε νεαρή μαθήτρια με μαύρα ρούχα στην κεφαλή της πορείας.

Στην Πάτρα σημειώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από μαθητές και φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία Τεμπών: Πληροφορίες για εντοπισμό κρανίου στο σημείο όπου μεταφέρθηκαν τα χώματα

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Τέμπη: Προσφυγή από συγγενείς θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τον Τριαντόπουλο

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...