Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας για νίκη ΝΔ: «Η πρόκληση είναι να μην επιδειχθεί η παραμικρή αλαζονεία»

Νίκος Δένδιας για νίκη ΝΔ: «Η πρόκληση είναι να μην επιδειχθεί η παραμικρή αλαζονεία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» βρέθηκαν καλεσμένοι ο Νίκος Δένδιας και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και την κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών, πρώτος βουλευτής σε σταυρό προτίμησης, απάντησε ερωτηθείς για τη θέση που θα έχει στην επόμενη κυβέρνηση και αν θα διατηρήσει αυτήν του υπουργού Εξωτερικών ή αν θα είναι πρόεδρος της Βουλής, όπως φημολογείται, απάντησε πως «εμένα μου πέφτει λόγος όσο μου προταθεί».

Όσο αφορά τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου και τους στόχους της για την 25η Ιουνίου, σημείωσε πως «ακούω διάφορα μέσα στη ΝΔ, εγώ θα έλεγα να κρατήσουμε ένα καλό ποσοστό, να έχουμε μία καλή διακυβέρνηση και να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα ευρωπαϊκό δρόμο» και ερωτηθείς αν «υπάρχουν αντίπαλοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία», απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας ότι, «είναι η παγίδα της αλαζονείας» και εκτίμησε πως «δεν θεωρούμε ότι έχουμε το 40% στην τσέπη, ξεκινάμε όλοι από την αρχή».

«Ο κ. Μητσοτάκης πήρε μια τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική κοινωνία.

»Φάνηκε καθαρά ότι η κοινωνία θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας.

»Η πρόκληση είναι να μην επιδειχθεί η παραμικρή αλαζονεία.

»Στόχος μας τώρα είναι να κρατήσουμε στις δεύτερες εκλογές ένα πολύ καλό ποσοστό.

»Να έχουμε μια δεύτερη τετραετία συνέχισης της πρώτης και να μπορέσουμε πραγματικά να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο».

Σχετικά με τις εκλογές στην Τουρκία, είπε πως «έλεγα στους συναδέρφους μου στην Τουρκία: Μην κοιτάζετε τις μετρήσεις, ο Πρόεδρος Ερντογάν θα βγει».

Όσο αφορά στο ζήτημα της κράτησης του Φρέντη Μπελέρη στις αλβανικές φυλακές, είπε πως «το ΥΠΕΞ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση χθες, τοποθετήθηκα στο συμβούλιο κλειστά, συνάντησα την Αλβανίδα ομόλογό μου.

»Δεν θέλουμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση κανέναν, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν μπορούμε να παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο».

Και τόνισε σχετικά πως, «δεν θέλω να γίνει θέμα σε προεκλογική περίοδο.

»Η ελληνική πλευρά ξέρει και θα κάνει ό,τι πρέπει. Ελέχθη ό,τι έπρεπε να λεχθεί και περιμένουμε».

«Η στρατηγική της απλής αναλογικής ηττήθηκε»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη» ότι, «έχει προκαλέσει σοκ, δεν είναι αυτό που περιμέναμε» και σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα είπε πως, «η στρατηγική της απλής αναλογικής ηττήθηκε».

Για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εκλογές είπε πως, «στις επόμενες 25 μέρες πρέπει να εστιάσουμε στο ΕΣΥ, στον κόσμο της εργασίας και στο κοινωνικό κράτος» διότι, «εκεί διαμορφώνονται κίνδυνοι λόγω της κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι, πρέπει «να ενισχύσουμε τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στην κοινωνία το πρόγραμμά του».

Και είπε για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ότι, «δεν ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει για το κακό αποτέλεσμα, για αυτό φταίμε εμείς».

Αναφορικά με τη δήλωση Τσίπρα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, η οποία προκάλεσε αίσθηση σημείωσε ότι, «για μας δεν είναι αυτός ο αγώνας εκλογιστίκος, αλλά αφορά στον αγώνα να σώσουμε όσο περισσότερο κόσμο από την ακροδεξιά».

Τέλος όσο αφορά στο ζήτημα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και την παραμονή ή όχι του Αλέξη Τσίπρα είπε πως «το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...