Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκοπήσεις: «Κίτρινη κάρτα» στην κυβέρνηση – Τι λένε οι ψηφοφόροι για Κασσελάκη

Δημοσκοπήσεις: «Κίτρινη κάρτα» στην κυβέρνηση – Τι λένε οι ψηφοφόροι για Κασσελάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALCO, Metron Analysis, Pulse, Δημοσκοπήσεις,

«Κίτρινη κάρτα» βγάζουν στην κυβέρνηση οι πολίτες στο θέμα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, ενώ έντονη είναι η δυσαρέσκεια και για την οικονομία, με πρώτο πρόβλημα την ακρίβεια.

Τρεις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας καταγράφουν το πώς οι τελευταίες εξελίξεις με τις φυσικές καταστροφές στην χώρα, η ακρίβεια αλλά και η εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, διαμόρφωσαν το πολιτικό σκηνικό.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

♦ Διαφορά 16% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την τηλεόραση του Mega, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά ανεβαίνει στο 19%, στην εκτίμηση ψήφου.

♦ Η ΝΔ υφίσταται υφίσταται απώλεια 4,2 μονάδων κυρίως λόγω του τρόπου αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών αλλά και της ακρίβειας.

♦ Στην ερώτηση για το εάν τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, το 62% των ερωτηθέντων είναι απαισιόδοξο ενώ αισιοδοξία εκφράζει μόλις το 32% . Σύμφωνα με τα ποσοστά της δημοσκόπησης τον Ιούνιο το 49% υποστήριζε ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση και το 44% προς τη σωστή.

♦ Η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα καθώς την αναφέρει το 36%, με την οικονομία να ακολουθεί με 23% ενώ τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα αναφέρει το 5%.

♦ Η κυβέρνηση πιστώνεται στα θετικά την προσέλκυση τουρισμού, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, την αμυντική θωράκιση της χώρας και την εξωτερική πολιτική.

♦ Αντιθέτως, συγκεντρώνει πολύ αρνητικές γνώμες για την εγκληματικότητα (70%), για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού (69%), για την αντιμετώπιση της διαφθοράς (70%) και για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (74% με μόλις 14% να θεωρεί ότι τα πήγε καλά).

Δημοσκόπηση Alco

Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της Alco παρουσίασε ο Alpha με βασικό θέμα μεταξύ άλλων τις φυσικές καταστροφές και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

♦ -Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco 8 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης στην κακοκαιρία Daniel.

♦ -Στην πρόθεση ψήφου το 32,3 % (στα έγκυρα) απαντά Νέα Δημοκρατία, το 17,3% ΣΥΡΙΖΑ, το 11,8 ΠΑΣΟΚ, 7,7% ΚΚΕ, 4,5% Σπαρτιάτες, 5% Ελληνική Λύση.

♦ -Για την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη το 56% θεωρεί προς κεντροαριστερά και το 23% προς αριστερά, στο σύνολο των ερωτηθέντων, ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά 53% θεωρεί προς κεντροαριστερά και 34% προς αριστερά.

Δημοσκόπηση Pulse

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ:

♦ -Οι περισσότεροι δηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης, με μόνο το ενώ η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο 19%

♦ -H πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ –το 40% που θεωρεί ότι βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση– την καλούν «να προσπαθήσει περισσότερο», τόσο στο σύνολο της διακυβέρνησης, όσο και ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών.

♦ -Κάτι περισσότερο από μία μονάδα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη, ενώ η διαφορά με τη ΝΔ καταγράφεται στις 19 μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ,

♦ -6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι το κόμμα τους θα πάει «καλύτερα ή πολύ καλύτερα» με τη νέα ηγεσία, ενώ στο ίδιο ποσοστό δέχονται ότι υπάρχει θέμα με την ενότητα της Κουμουνδούρου

♦ –Σημειώνεται η άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ –στο 9% στην εκτίμηση ψήφου– όπως και της Ελληνικής Λύσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...