Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λονδίνο – Νίκος Δένδιας σε Τζέιμς Χίπι: «Η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα»

Λονδίνο – Νίκος Δένδιας σε Τζέιμς Χίπι: «Η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε τη Δευτέρα 12/2 στο Λονδίνο με τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας, Τζέιμς Χίπι, με τον οποίο «είχαμε πρωινό εργασίας στην πρεσβευτική κατοικία», έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στο «Χ», πρώην Twitter και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των αμυντικών μας σχέσεων, συζητήσαμε για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα.

»Αναφερθήκαμε ακόμη στην επιχείρηση Prosperity Guardian, ενώ ενημέρωσα τον κ. Heappey για την ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση Aspides της Ε.Ε. στην Ερυθρά Θάλασσα.

»Επισήμανα ότι η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια των ναυτικών, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της.

»Επιπλέον, στο πλαίσιο της συζήτησης για την προώθηση της αμυντικής μας συνεργασίας, ενημέρωσα για τη δημιουργία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, προσκαλώντας το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχει σε αυτό.

»Συζητήσαμε επίσης για την πιθανή παραχώρηση ναρκοθηρευτικών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Λονδίνο, συναντήθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στην πρεσβευτική κατοικία της Πρεσβείας της Ελλάδος, με τον υφυπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Χίπι, αρμόδιο, μεταξύ άλλων, για την Επιχειρησιακή Πολιτική των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Στη συνάντηση στο πλαίσιο πρωινού εργασίας, η οποία προστίθεται στις συχνές επαφές το τελευταίο διάστημα με το Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε αναφορά στις μακρόχρονες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός του ΝΑΤΟ και Διεθνών Οργανισμών.

Συζητήθηκε επίσης, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των αμυντικών σχέσεων των δύο κρατών, η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα.

Στα θέματα της συνάντησης περιλαμβανόταν η επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά Θάλασσα και η ενημέρωση από τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας για την ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση Aspides της Ε.Ε.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, δεν μπορεί να μείνει θεατής σε περιστατικά τρομοκρατίας και θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια των ναυτικών, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της.

Ο Έλληνας Υπουργός ενημέρωσε ακόμα για τη δημιουργία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, προσκαλώντας το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχει σε αυτό, ενώ έγινε ακόμα συζήτηση, στο πλαίσιο της προώθησης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, για την πιθανή παραχώρηση ναρκοθηρευτικών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Η «Ύδρα» κατέρριψε ντρόουν στον Κόλπο του Άντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...