Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δημοσκόπηση-χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και για την Δικαιοσύνη που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και με φόντο τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, το 77% των ερωτώμενων απαντά πως γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ το μόλις το 11% απαντά πως «δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες». Το 12% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Τα «μαντάτα» δεν είναι καλά ούτε και για τη Δικαιοσύνη, καθώς σε ερώτηση σχετικά με το αν «εμπιστεύεστε τη Δικαιοσύνη για τα Τέμπη», το 38% απαντά «καθόλου», «λίγο» το 29%, «αρκετά» το 22%, «πολύ» το 5% και «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» 6%.

Δηλαδή πάνω από 2 στους 3 ερωτώμενους δεν εμπιστεύονται ούτε το θεσμό της Δικαιοσύνης, «δικαιώνοντας» έτσι τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη που το τελευταίο διάστημα επιρρίπτει ευθύνες για μεροληψία εις βάρος τους και υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε πολλές περιπτώσσεις και βεβαίως και στο φονικό δυστύχημα των Τεμπών.

Γενικότερα σε σχέση με το αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 75% απαντά καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι (46% καθόλου και 29% λίγο) και το 23% πολύ/αρκετά, με το ποσοστό της δυσαρέσκειας από τον Ιανουάριο να ανεβαίνει κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Παραμένει το διψήφιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία εν όψει ευρωεκλογών

Παρά τις σημαντικές απώλειες, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου και μάλιστα, διατηρώντας το διψήφιο ποσοστό της διαφοράς από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα καταγράφηκε στο 27%, με απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου, το ΠΑΣΟΚ με απώλεια 0,7 της μονάδας μέσα σε ένα μήνα είναι στο 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με κέρδη 0,3 της μονάδας στο 10,5%.

Με μικρές απώλειες εμφανίζεται το ΚΚΕ στο 8,9%, με την Ελληνική Λύση στο 6,4%, τη Νίκη στο 3,6%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, τη Νέα Αριστερά στο 2,8% και τους Σπαρτιάτες στο 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 17,8%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...