Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο “άνοιγμα” Βούτση στον σοσιαλιστικό χώρο

Νέο “άνοιγμα” Βούτση στον σοσιαλιστικό χώρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σε δηλώσεις του το Σάββατο το πρωί εμφανίστηκε θετικός στις συνεργασία με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πρόθυμος να “ανοίξει” στα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να το έχει καταφέρει.

0 Νίκος Βούτσης εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να γίνει ένας περίκλειστος χώρος, «να κλείσουμε πόρτες-παράθυρα, να μη μπει κανείς από το “παλιό” πολιτικό προσωπικό».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 FM και στην πρωινή εκπομπή «Πρωτοσέλιδο του Σαββάτου» ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι φυσιολογικό και εύλογο» να γίνουν προσχωρήσεις στελεχών άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Βούτσης επίσης είπε σχετικά: «Όταν ένας ολόκληρος κόσμος στη βάση της νέας κοινωνικής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει η κρίση -και μιλάω για εκατομμύρια ψηφοφόρους- στρέφονται ως πολιτική διαμεσολάβηση και εκπροσώπηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφές ότι ένα μέρος του πολιτικού προσωπικού που είχε θητεύσει σε θέσεις αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικές ή και πολιτικές, θα ακολουθήσει αυτό το ρεύμα. Δεν είναι κάτι εξωφρενικό ή κάτι που πρέπει να μας ξενίζει ή να μας συνταράσσει».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι απαιτείται μια λεπτή ισορροπία στις προσχωρήσεις και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να έχουν το στοιχείο της ανιδιοτέλειας, την έξωθεν καλής κοινωνικής μαρτυρίας, της ειλικρινούς αλλαγής σε σχέση με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Και αυτό κατά περίπτωση. «Δε μπορεί να έχουμε ένα γενικό Φετφά», είπε.

Το θέμα είναι ότι ενώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι ανά διαστήματα θυμόνται το άνοιγμα προς την κοινωνική πλειοψηφία της Δημοκρατικής Παράταξης, που τους ψηφίζει αλλά δεν εντάσσεται, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πείσουν τη δημοκρατική κοινωνική πλειοψηφία να ενταχθεί και οργανωτικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από ελάχιστα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, οι μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου “ιδιωτεύουν” και σε αυτό οι ευθύνες βρίσκονται στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ εξαγγέλλουν ανοίγματα κάθε τόσο, στην πραγματικότητα κρατάνε τις τοπικές οργανώσεις τους κλειστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...