Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα τροπολογία για μετεγγραφές αδελφών σε Στρατιωτικές Σχολές

Νέα τροπολογία για μετεγγραφές αδελφών σε Στρατιωτικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα τροπολογία για τις μετεγγραφές αδελφών σπουδαστών σε Στρατιωτικές Σχολές κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιουλίου 2025.

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, υπέβαλε την τροπολογία με αριθμό 391/33, στο άρθρο 76 του Ν. 4692/2020, κατόπιν πρότασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Με τη νέα ρύθμιση, φοιτητές ή φοιτήτριες Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) ή Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (ΑΕΑ), που έχουν αδελφό ή αδελφή εγγεγραμμένους σε προγράμματα σπουδών ΑΕΙ, ΑΕΑ, Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) ή Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), μπορούν να αιτηθούν μετεγγραφή, πέρα από το όριο της παρ. 1 του άρθρου 75 του Ν. 4692/2020, αποκλειστικά κατά το πρώτο έτος των σπουδών τους.

Παράλληλα, η τροπολογία ανοίγει το δρόμο για μετεγγραφές, ανεξαρτήτως έτους σπουδών, σε δύο ή περισσότερα αδέλφια από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, που φοιτούν σε αντίστοιχα ιδρύματα και δεν έχουν υπερβεί την ελάχιστη διάρκεια φοίτησης, παρακάμπτοντας το ίδιο ποσοτικό όριο.

Ο Νίκος Δένδιας εξήρε την πρωτοβουλία της Σοφίας Ζαχαράκη, υπογραμμίζοντας ότι η τροπολογία ενισχύει την ελκυστικότητα των Στρατιωτικών Σχολών, διευκολύνοντας την πρόσβαση και τη φοίτηση των σπουδαστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία για την αμυντική συμμαχία των αρχαίων μας εθνών

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

Ο Νίκος Δένδιας διερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ αποδέχεται την ιδέα ενός ισλαμικού στοιχείου στην περιοχή αντί να τραβά τον Ερντογάν προς μία φιλοδυτική θέση

Ο Νίκος Δένδιας είπε μία μεγάλη ιστορική αλήθεια: «Αδελφό έθνος δεν εννοούμε μόνο τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους»

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...