ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Δένδιας, Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Φοιτητές,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέα τροπολογία για τις μετεγγραφές αδελφών σπουδαστών σε Στρατιωτικές Σχολές κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιουλίου 2025.
Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, υπέβαλε την τροπολογία με αριθμό 391/33, στο άρθρο 76 του Ν. 4692/2020, κατόπιν πρότασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.
Με τη νέα ρύθμιση, φοιτητές ή φοιτήτριες Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) ή Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (ΑΕΑ), που έχουν αδελφό ή αδελφή εγγεγραμμένους σε προγράμματα σπουδών ΑΕΙ, ΑΕΑ, Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) ή Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), μπορούν να αιτηθούν μετεγγραφή, πέρα από το όριο της παρ. 1 του άρθρου 75 του Ν. 4692/2020, αποκλειστικά κατά το πρώτο έτος των σπουδών τους.
Παράλληλα, η τροπολογία ανοίγει το δρόμο για μετεγγραφές, ανεξαρτήτως έτους σπουδών, σε δύο ή περισσότερα αδέλφια από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, που φοιτούν σε αντίστοιχα ιδρύματα και δεν έχουν υπερβεί την ελάχιστη διάρκεια φοίτησης, παρακάμπτοντας το ίδιο ποσοτικό όριο.
Ο Νίκος Δένδιας εξήρε την πρωτοβουλία της Σοφίας Ζαχαράκη, υπογραμμίζοντας ότι η τροπολογία ενισχύει την ελκυστικότητα των Στρατιωτικών Σχολών, διευκολύνοντας την πρόσβαση και τη φοίτηση των σπουδαστών.
























































