ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιοκαπηλία, Αρχαιολογία, Βικτόρια Χίσλοπ, Βρετανία, Βρετανικό Μουσείο, Γλυπτά Παρθενώνα Βρετανικό Μουσείο, Ηνωμένο Βασίλειο, Κυριάκος Μητσοτάκης,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με τη Βικτόρια Χίσλοπ στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reimagine Tourism 2025».
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι πρόκειται για πολύπλοκο ζήτημα και ότι δεν αποτελεί μυστικό ότι είμαστε σε συζητήσεις με το Βρετανικό Μουσείο.
Παραδέχτηκε, όμως πως: «Δεν πιστεύω ότι έχουμε σημειώσει όση πρόοδο θα θέλαμε.
»Εγώ θα συνηγορήσω πάντοτε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν. Θα επιμείνω προσωπικά.
»Δεν νομίζω ότι είμαστε κοντά σε θετικό αποτέλεσμα, αλλά η κοινή γνώμη στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλάζει υπέρ μας».
Η Βικτόρια Χίσλοπ από την πλευρά της είπε ότι πρέπει να συμβεί και να βλέπουμε το μνημείο στην ολότητά του.
























































