ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λίβανος, Περσικός Κόλπος, Στενά του Ορμούζ, Χεζμπολάχ,


















































Η Συρία ζητά διεθνή δράση κατά του Ισραήλ
Γιαννακόπουλος: Ανάρτησε το πρόγραμμα της «Συμμαχίας Ελλήνων» - Πως αντέδρασε ο Κασιδιάρης
Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ποδηγετεί τη Δικαιοσύνη – Με αλλαγή κυβέρνησης θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές και τη διαφθορά (βίντεο)
Eurostat: Στη δεύτερη χειρότερη θέση της ΕΕ η Ελλάδα στη φτώχεια – Σε κίνδυνο 2,8 εκατ. πολίτες
ΜάκΙνταϊρ, Μοντέρο, Ντόρσεϊ και Τζόσεφ δημιουργούν τον τέλειο παίκτη της EuroLeague
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέκρινε την Τετάρτη 08/04 τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο -οι οποίες, κατά το Ισραήλ, είχαν ως στόχο τη Χεζμπολάχ– χαρακτηρίζοντας τον μαζικό βομβαρδισμό «εντελώς αντιπαραγωγικό».
«Είναι σαφέστατο… ότι η ισραηλινή επίθεση αυτή τη στιγμή είναι εντελώς αντιπαραγωγική», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στο CNN, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα ισραηλινά πλήγματα προσφέρουν στη Χεζμπολάχ μια «νέα πνοή ζωής».
Ο ίδιος ανέφερε ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση, η οποία έχει παρασύρει τον Λίβανο σε αρκετούς καταστροφικούς πολέμους με το Ισραήλ, έχει «εξασθενήσει σημαντικά».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήρε τη στάση της λιβανικής κυβέρνησης, πρόσθεσε όμως ότι οι ισραηλινές επιθέσεις, όπως αυτές της Τετάρτης που προκάλεσαν τον θάνατο άνω των 200 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 1.000 επιπλέον, υπονομεύουν τη Βηρυτό.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, σε αντίθεση με το Πακιστάν που μεσολάβησε για την κατάπαυση του πυρός με το Ιράν, δήλωσαν ότι η δεκαπενθήμερη εκεχειρία δεν περιλαμβάνει τον Λίβανο.
Όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ενδέχεται να απαιτηθεί μια διεθνής συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ, ανεξάρτητη από οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.
«Προφανώς, το ζήτημα μας αφορά άμεσα», δήλωσε.
«Δεν νομίζω ότι η διεθνής κοινότητα θα ήταν έτοιμη να αποδεχθεί την επιβολή “διοδίων” από το Ιράν για κάθε πλοίο που διασχίζει τα Στενά».
Και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο μου φαίνεται εντελώς απαράδεκτο».
























































