ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα από τα μεγάλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τον 20ο αιώνα»

Νίκος Δένδιας: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα από τα μεγάλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τον 20ο αιώνα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» την Τρίτη 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης και εθνικού πένθους, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 107 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του 20ού αιώνα.

Ο κύριος Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία της απόδοσης τιμής στη μνήμη των 353.000 θυμάτων, εξαίροντας παράλληλα τη σπουδαία συμβολή του ποντιακού ελληνισμού στην οικονομική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας, καθώς και την ενεργή συμμετοχή του σε όλους τους εθνικούς αγώνες.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της εθνικής αυτογνωσίας και συνιστά το ελάχιστο χρέος απέναντι στην Ιστορία.

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο «Χ»:

«107 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα από τα μεγάλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τον 20ο αιώνα, τιμάμε τη μνήμη των 353.000 θυμάτων.

»Τιμάμε παράλληλα τη μεγάλη συμβολή των Ποντίων στην οικονομική, πνευματική & κοινωνική ζωή της χώρας, όπως και τη συμμετοχή τους σε όλους τους εθνικούς αγώνες.

»Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης είναι στοιχείο εθνικής αυτογνωσίας και το ελάχιστο χρέος μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαουδική Αραβία: Οι ελληνικοί PATRIOT κατέρριψαν UAVs

Ο Νίκος Δένδιας υπογράφει την πρόσκτηση δύο φρεγατών Bergamini – Πότε τα πλοία έρχονται στην Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε τη Γαλλίδα Πρεσβευτή στην Αθήνα – Ολοκληρώθηκε η θητεία της

Πνινάτ Γιανάι (Ισραηλινή Πρεσβευτής Αθήνα): «Η Ελλάδα είναι ένας πραγματικός φίλος και στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ»

Ο Νίκος Δένδιας «ρίχνει» 63,5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των Στρατιωτικών Εργοστασίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...