ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΛ.Α.Σ.: Ο Μητσοτάκης εν είδει λογιστή προσπαθεί να κάνει τη φτωχότερη ζωή να μοιάζει κανονικότητα

ΕΛ.Α.Σ.: Ο Μητσοτάκης εν είδει λογιστή προσπαθεί να κάνει τη φτωχότερη ζωή να μοιάζει κανονικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ.) εξαπολύει οξεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Το κόμμα υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να παρουσιαστεί ως σωτήρας απέναντι στα προβλήματα που δημιούργησε η επταετής διακυβέρνησή του, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οδήγησε σε έξαρση της ακρίβειας, έξαρση της διαφθοράς, συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και απομάκρυνση της χώρας από τον ευρωπαϊκό πυρήνα.

Παράλληλα, η ΕΛ.Α.Σ. χαρακτηρίζει την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στερημένη από όραμα, στρατηγική και αναπτυξιακό σχέδιο για το μέλλον, καταλογίζοντάς του ότι λειτούργησε ως λογιστής που διανέμει ελάχιστα οφέλη προς την κοινωνία, την ώρα που ευνοούνται τα καρτέλ, οι ημέτεροι και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Επιπλέον, η ανακοίνωση εκφράζει έντονο προβληματισμό για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι οι σημερινές επιλογές δεσμεύουν αρνητικά το μέλλον της χώρας και νομοθετούν τη μείωση των ευκαιριών για τις επόμενες γενιές.

Τέλος, η ΕΛ.Α.Σ. σημειώνει πως η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει τη φτώχεια ως νέα κανονικότητα, καταλήγοντας στο ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ.:

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, να εμφανιστεί ως ο σωτήρας από τις συνέπειες της επταετούς πολιτικής του, που, με την ακρίβεια και τη διαφθορά, βύθισε την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων και απομάκρυνε τη χώρα από τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Σε μια ομιλία χωρίς όραμα και στρατηγική, χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας, επιχείρησε, εν είδει λογιστή, να μοιράσει τα ψίχουλα που πέφτουν από το μεγάλο φαγοπότι που έχει στήσει, αγκαλιά με τα καρτέλ, τους ημετέρους και τα ισχυρά συμφέροντα.

»Και υπάρχει κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό: δεν περιορίζεται στο να δίνει λίγα σήμερα. Με τις επιλογές του δεσμεύει και το αύριο. Δίνει ψίχουλα σήμερα και νομοθετεί λιγότερες ευκαιρίες για αύριο.

»Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί πια να υποσχεθεί καλύτερη ζωή προσπαθεί απλώς να κάνει τη φτωχότερη ζωή να μοιάζει κανονικότητα.

»Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όμως, αξίζουν μια καλύτερη ζωή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΛ.Α.Σ. για ελληνοτουρκικά: Ο Μητσοτάκης «θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ένα “ελαφρύ αεράκι” αρκεί εδώ και δύο χρόνια για να παγώσει η πόντιση του καλωδίου»

Ο Αλ. Τσίπρας «ξεβράκωσε» τον Μητσοτάκη: «Αναβάθμισα συνειδητά τις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ» – Επί Τσίπρα (2018) ξεκίνησε ο Στρατηγικός Διάλογος, η συμμαχία «3+1» Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ+ΗΠΑ, ο νόμος EastMed Act που «τέλειωσε» τα τουρκικά F-35 κι έδωσε αμερικανικά όπλα στην Κύπρο

Όλα έργα Αλ. Τσίπρα: Ο Κάθετος Διάδρομος, η Αλεξανδρούπολη (FSRU), ο αγωγός IGB

Ο Αλ. Τσίπρας κεραυνός για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: ΔΕΝ χρειαζόμαστε άδεια καμίας Τουρκίας για το καλώδιο – Ο Ρούμπιο ΔΕΝ είπε κουβέντα!

Αλ. Τσίπρας: «Για τον Ρούμπιο, περίμενα περισσότερα στο ότι έχει να κάνει με τη στήριξη της χώρας στα δίκαια της»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...