Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο… νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο… νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρει τα εξής:

“Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί και θα λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας και θα αντιταχθεί στην πρόκληση πολιτικής σύγχυσης και αβεβαιότητας τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλοι θα ανταποκριθούμε συνεπώς στο χρέος μας. Αρκεί να το θυμόμαστε και να το υπολογίζουμε σωστά”.

Υπενθυμίζουμε ότι με γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου την Πέμπτη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος

Παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα τόσο στην “ηγεσία της κυβέρνησης”, όσο και στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις οποίες καταλογίζει ότι αντί να ασχοληθούν για βρουν τρόπο να βγει η χώρα από την κρίση, συναγωνίζονταν ποιος θα σκίσει πρώτος το μνημόνιο.

Ενόψει των εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί με την επίσπευση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν άμεσα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να διαμορφωθεί περιβάλλον ευρύτερων συναινέσεων».

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και στη συνέχεια να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία, όπως λέει, θα πρέπει:

– Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο.

– Να επιδιώξει στοιχειώδη συνεννόηση οικοδόμησης διαπραγματευτικού πλαισίου για την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρα έναντι των εταίρων της.

– Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

– Να προχωρήσει σε ουσιαστική, προοδευτική, ιστορικής σημασίας Συνταγματική Αναθεώρηση.

– Να αξιοποιήσει τον θεσμό του δημοψηφίσματος, δηλαδή, τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος ο πολίτης, για την προώθηση μεγάλων θεσμικών τομών στη χώρα.

– Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την ασφαλή μετάβαση στην «επόμενη μέρα».

Ο κ. Παπανδρέου καλεί την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα» και την ηγεσία της κυβέρνησης, στην οποία ανήκει πρωτίστως η ευθύνη των πρωτοβουλιών, να προτάξει το εθνικό συμφέρον, το οποίο υπερτερεί έναντι οποιασδήποτε προσωπικής πολιτικής πορείας, καλώντας στην ουσία, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να αποχωρήσουν οικειοθελώς, προκειμένου να δημιουργηθεί η κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Χαρακτηρίζει απευκταία την περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, κάτι που αν γίνει, θα οφείλεται σε ανευθυνότητα και τονίζει ότι σε αυτή την περίπτωση «καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος θα είναι παρών.

Αυτή η αναφορά του κ. Παπανδρέου ερμηνεύεται από πολιτικούς αναλυτές και ως πρόθεσή του, στην περίπτωση που δεν αποφευχθούν οι εκλογές, να δημιουργήσει κόμμα.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της δήλωσης: Ο Γιώργος Παπανδρέου προαναγγέλλει νέο κόμμα – Μακροσκελής δήλωση

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...