Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εναντίον του νεοφιλελευθερισμού ο Πάπας Φραγκίσκος

Εναντίον του νεοφιλελευθερισμού ο Πάπας Φραγκίσκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποσπάσματα από το βιβλίο συνέντευξη με τον ποντίφικα «Πάπας Φραγκίσκος: Η οικονομία αυτή σκοτώνει» των Αντρέα Τορνιέλλι και Τζάκομο Γκαλεάτσι, δημοσιεύει την Κυριακή η ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα.

«Είναι αλήθεια ότι σε ό,τι αφορά στα συνολικά ποσοστά ο διεθνής πλούτος αυξήθηκε, αλλά αυξήθηκαν και οι ανισότητες και προέκυψαν νέες μορφές φτώχειας.

Το σύστημα αυτό διατηρείται με την λεγόμενη κουλτούρα του αποκλεισμού, στην οποία έχω αναφερθεί και άλλες φορές», τονίζει, μεταξύ των άλλων, ο Ποντίφικας.

Ο πάπας Φραγκίσκος εξηγεί ότι η κουλτούρα αυτή απομονώνει τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, αλλά και τους νέους, με μεγάλα ποσοστά πολιτών κάτω των είκοσι πέντε ετών, οι οποίοι δε σπουδάζουν και δε δουλεύουν.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο για να λύσουμε τις δομικές αιτίες της φτώχειας, για να πετύχουμε την ίαση της κοινωνίας μας από μια ασθένεια η οποία μπορεί να οδηγήσει μόνον προς νέες κρίσεις.

Οι αγορές και οι χρηματιστική κερδοσκοπία δεν μπορούν να χαίρουν απόλυτης αυτονομίας.

Αν δεν λύσουμε τα προβλήματα των φτωχών δεν θα λύσουμε τα προβλήματα του πλανήτη», τονίζει επίσης ο πάπας Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο.

Σε ό,τι αφορά, δε, τις παρεμβάσεις κάποιων σχολιαστών, οι οποίοι έκαναν λόγο για «κομμουνιστή πάπα», ο Φραγκίσκος, στην συνομιλία του με τους δυο συγγραφείς και δημοσιογράφους, σημειώνει:

«Ο Άγιος Ιωάννης o Χρυσόστομος έλεγε: ” όταν δεν μοιράζεται, κανείς, τα αγαθά του με τους φτωχούς, σημαίνει ότι τους κλέβει και τους στερεί την ζωή.

Τα αγαθά που διαθέτουμε δεν είναι δικά μας, αλλά δικά τους” (…).

Όπως βλέπουμε, η προσοχή αυτή προς τους φτωχούς βρίσκεται στο Ευαγγέλιο, όπως και στην παράδοση της Εκκλησίας, δεν πρόκειται για εφεύρεση του κομμουνισμού και δεν πρέπει να της προσδίδουμε ιδεολογική ταυτότητα, όπως συνέβη, κάποιες φορές, κατά τον ρουν την Ιστορίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Κύπρος: Ο Ταμασού Ησαΐας ασυνθηκολόγητος απέναντι στη δεισιδαιμονία – Καλεί τα θύματα της αγυρτείας να την καταγγείλουν

Τρίχρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τίμησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής

Μεγαλειώδης παρέλαση της Μητρόπολης Ταμασού για τις Εθνικές Επετείους με 12μετρη ελληνική σημαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr