Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιδρούν και γιατροί στο προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Αντιδρούν και γιατροί στο προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η απόφαση της Εκκλησίας να μεταφερθούν την ερχόμενη Παρασκευή για δύο ώρες τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», στάθηκε η αφορμή να ξεσπάσουν διαμάχες και κόντρες.

Η αρχή έγινε με τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ο οποίος έκανε λόγο για «εμπόριο λειψάνων», μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Μέγκα».

«Η Αγία Βαρβάρα, βοήθειά μας, δεν έχει ανάγκη από τον κ. Καμμένο να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους και η στάση του κ. Καμμένου είναι μία συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό», είπε ο βουλευτής Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνησή σας δηλαδή συνθηκολογεί με τον αναχρονισμό», του απάντησε ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κώστας Καραγκούνης της ΝΔ έκανε λόγο για χαοτική λογική. «Μέλος της κυβέρνησης είναι και το δεχόμαστε; Δεν είναι ο Καμμένος μέλος της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Γρηγοράκος.

Αμεση ήταν η αντίδραση του διευθυντή Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρη Κονιδάρη, ο οποίος τόνισε:

«Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας. Καλόν είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων ”προοδευτικών” λαϊκισμών».

Σημειώνεται ότι ο κ. Φίλης είχε αναφέρει πως η μεταφορά των λειψάνων στο νοσοκομείο στέλνει το λάθος μήνυμα στους ασθενείς, καθώς τους απομακρύνει από την ιατρική επιστήμη.

«Θα υποταχθούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε, καμία αντίρρηση, αλλά όχι και στον Αγιο Σάββα», είπε, υπενθυμίζοντας παράλληλα την περίπτωση με το νερό του Καματερού.

Αρνητικά είναι τα σχόλια των γιατρών στη μεταφορά του σκηνώματος στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Μιλώντας στο «Εθνος», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας χαρακτηρίζει «ειδωλολατρία» την περιφορά των λειψάνων στα νοσοκομεία.

Η πρόεδρος της Ενωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) Μαρίνα Παγώνη δεν μπορεί να αντιληφθεί το σκεπτικό μίας τέτοιας απόφασης:

«Ολοι μας πιστεύουμε, ακόμη και αν δεν κάνουμε μετάνοιες. Η Αγία Βαρβάρα βοηθάει τους πάσχοντες όπου και να βρίσκεται το λείψανό της».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, η ενέργεια να μεταφερθούν τα λείψανα σε ένα νοσοκομείο που λειτουργεί, προκαλεί απορίες:

«Αναρωτιέμαι γιατί δεν πάει η εικόνα και στα δύο άλλα ογκολογικά νοσοκομεία της Αττικής, το «Μεταξά» και το «Αγιοι Ανάργυροι»».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

«Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr