Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κοπτική Εκκλησία καταδικάζει τους φόνους χριστιανών από το Ισλαμικό Κράτος

Η Κοπτική Εκκλησία καταδικάζει τους φόνους χριστιανών από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, η προχαλκηδόνια Εκκλησία της Αιγύπτου με πιστούς το 10% του αιγυπτιακού πληθυσμού, εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή με την οποία καταδικάζει “τις επαναλαμβανόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν στόχους Αιγύπτιους χριστιανούς στο βόρειο Σινά”.

Η Κοπτική Εκκλησία επισημαίνει ότι οι επιθέσεις αυτές στρέφονται ενάντια στην εθνική ενότητα και το ενιαίο κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας.

Την Πέμπτη η ιστοσελίδα Ahram μετέδωσε τον φόνο ενός ακόμα Αιγύπτιου χριστιανού, από άγνωστους ενόπλους, στην ταράτσα του σπιτιού του στην πόλη Αρίς του βόρειου Σινά. Σύμφωνα με την Ahram επρόκειτο για την 8η επίθεση ενάντια σε Κόπτες χριστιανούς μέσα σε δύο εβδομάδες.

Η Κοπτική Εκκλησία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς αξιωματούχους στο βόρειο Σινά όπως και με τον επίσκοπο της περιοχής, για να παρασχεθεί κάθε υποστήριξη στους διωκόμενους χριστιανούς.

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες χριστιανοί από το βόρειο Σινά κατέφυγαν στην πόλη Ισμαηλία, στη δυτική όχθη της Διώρυγας του Σουέζ, ζητώντας άσυλο στις εκκλησίες της.

Οι Κόπτες της Αιγύπτου (Κόπτες σημαίνει Αιγύπτιοι) είναι οι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Αιγυπτίων. Ως χριστιανοί δεν αναμίχθηκαν με τους Άραβες εισβολείς.

Από το 451 μ.Χ. οι Κόπτες δεν υπάγονται στο Ελληνορθόδοξο (Ανατολικό Ρωμαϊκό) Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, αλλά στη δική τους αυτοκέφαλη Εκκλησία, την οποία δημιούργησαν διεκδικώντας την εθνική τους ανεξαρτησία από το ανατολικό Ρωμαϊκό Κράτος (Βυζάντιο).

Στην πραγματικότητα θεολογικές διαφορές μεταξύ Ελληνορθόδοξου και Κοπτικού Πατριαρχείου δεν υπάρχουν, το σχίσμα έγινε καθαρά για πολιτικούς λόγους πριν 16 αιώνες.

Λέγεται μάλιστα ότι οι ίδιοι οι Κόπτες κάλεσαν τους μουσουλμάνους στην Αίγυπτο και τους διευκόλυναν στην κατάκτησή της, ώστε να διώξουν τους Ρωμαίους κατακτητές, ελπίζοντας στη συνέχεια οι Κόπτες ότι θα μπορούσαν μόνοι τους να διώξουν και τους μουσουλμάνους και να μείνει η Αίγυπτος σε αιγυπτιακά χέρια.

Όμως δεν τα υπολόγισαν καλά. Πράγματι οι μουσουλμάνοι κατέκτησαν την Αίγυπτο το 640 μ.Χ., διώχνοντας τους ανατολικοΡωμαίους (Βυζαντινούς) αλλά οι ίδιοι δεν έφυγαν ποτέ από την Αίγυπτο, εξισλαμίζοντας και εξαραβίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr