Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή Σουδανός ακτιβιστής που αιτήθηκε να αλλάξει θρήσκευμα στην ταυτότητα

Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή Σουδανός ακτιβιστής που αιτήθηκε να αλλάξει θρήσκευμα στην ταυτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Σουδάν,

Η Αστυνομία του Σουδάν συνέλαβε έναν γνωστό Σουδανό μιντιακό ακτιβιστή με την κατηγορία της θρησκευτικής “αποστασίας”, μια ποινή που επιφέρει την καταδίκη σε θάνατο, επειδή αποπειράθηκε να αλλάξει το θρήσκευμά του στα επίσημα ληξιαρχικά έγγραφα.

Ο Μοχάμαντ Σαλίχ, ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο “Βαρώνος”, συνελήφθη στο Ομντουρμάν τη Δευτέρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όταν αιτήθηκε να αλλάξει στην ταυτότητά του η αναφορά του θρησκεύματος από “μουσουλμάνος” σε “άθρησκος”.

Ο Σαλίχ αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο την Κυριακή, σύμφωνα με δηλώσεις του φίλου και συνοδοιπόρου του Λοάι Χαρούν.

“Έχει περιορισμένη επικοινωνία με τον δικηγόρο του, ο οποίος θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι το Σύνταγμα επιτρέπει την ελευθερία της επιλογής θρησκεύματος παρά τους νόμους περί αποστασίας”, είπε ο Χαρούν μιλώντας στο The New Arab.

Στην τελευταία του ανάρτηση το Facebook πριν τον συλλάβουν, ο 23χρονος ακτιβιστής έγραψε:

“Αποφάσισα να έρθω αντιμέτωπος άμεσα και έμμεσα με τις Αρχές, ώστε να πάρω απαντήσεις. Οι ελευθερίες είναι ακέραιες… πάνω από όλες οι θρησκευτικές και ιδεολογικές ελευθερίες”, έγραψε στο προφίλ του, το οποίο “κατέβηκε” μετά τη σύλληψή του.

Στο Σουδάν η νομοθεσία είναι ευθυγραμμισμένη με τη Σαρία, τον ισλαμικό θρησκευτικό νόμο. Έτσι, η ποινή για την “αποστασία” από το Ισλάμ τιμωρείται με θάνατο σύμφωνα με το άρθρο 126 του ποινικού κώδικα.

Το 2014 ένα δικαστήριο στο Χαρτούμ καταδίκασε μια 27χρονη έγκυο γυναίκα, τη Μαριάμ Γιαχία Ιμπραήμ, στην ποινή του θανάτου για αποστασία και σε 100 βουρδουλιές για μοιχεία.

Αρχικά το δικαστήριο την είχε καταδικάσει μόνο για μοιχεία, επειδή αν και μουσουλμάνα είχε παντρευτεί έναν χριστιανό από το Νότιο Σουδάν, αλλά όταν αργότερα εκείνη δήλωσε στο δικαστήριο ότι ήταν χριστιανή, τότε την καταδίκασαν και σε θάνατο.

Η Ιμπραήμ είχε μουσουλμάνο πατέρα, που εγκατέλειψε τη χριστιανή μητέρα της, με αποτέλεσμα να ανατραφεί με τη χριστιανική πίστη.

Όταν η καταδίκη της έγινε παγκόσμια είδηση ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις για να μην εκτελεστεί η θανατική ποινή και στο τέλος αφέθηκε ελεύθερη μετά από μήνες φυλάκισης.

Τον προηγούμενο μήνα μια Σουδανέζα δημοσιογράφος, που επικρίνει τις κυβερνητικές πολιτικές, κατηγορήθηκε επίσης για αποστασία.

Η Σαμαέλ Αλ Νουρ στοχοποιήθηκε από εξτρεμιστές ισλαμιστές κι ένα μέρος των ελεγχόμενων από την κυβέρνηση ΜΜΕ επειδή άσκησε κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης στην Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας στην Αίγυπτο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr