Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

34χρονη πέθανε κατά τη διάρκεια σαμανιστικής τελετής στην Κύπρο (βίντεο)

34χρονη πέθανε κατά τη διάρκεια σαμανιστικής τελετής στην Κύπρο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κύπρος, Λάρνακα, Σαμανισμός,

Μια ακόμη περίεργη υπόθεση ταλανίζει την Κύπρο, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, μια 34χρονη Λετονή που βρέθηκε νεκρή στη Λάρνακα συμμετείχε σε σαμανιστική τελετή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιο Σεργίδη, από τις εξετάσεις της Αστυνομίας φαίνεται ότι η 34χρονη πήγε σε μια συνάντηση που θα γινόταν τελετή με τη χρήση συγκεκριμένης παραισθησιογόνας ουσίας, την οποία ονομάζουν «τελετή εξαγνισμού ψυχής και σώματος».

Στις 28/08/2019, διενεργήθηκε η νεκροτομή επί της σορού της θανούσας, κατά την οποία παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για να αποσταλούν για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις με σκοπό να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία, ότι η 34χρονη, ενώ βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου, έχασε τις αισθήσεις της.

Επίσης, προέκυψε μαρτυρία, ότι στους συμμετέχοντες στη συνάντηση, προσφέρθηκε συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο πιθανόν να περιείχε ναρκωτική ουσία που περιλαμβάνεται στα ελεγχόμενα φάρμακα τάξεως Α.

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προχώρησε βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη μιας γυναίκας ηλικίας 50 ετών, η οποία εγκυμονεί δίδυμα και τέθηκε υπό κράτηση.

Η γυναίκα, ρωσικής καταγωγής, είναι μόνιμη κάτοικος Λεμεσού.

Βάσει των μαρτυριών, ήταν εκ των διοργανωτών.

Τελεί υπό κράτηση σε ιδιωτική κλινική, λόγω κυοφορίας, ενώ εκεί διεξήχθη χθες, Πέμπη και η συνεδρίαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την 6ημερη κράτησή της.

Σύμφωνα με το Alphalive, ένας 42χρονος «πνευματιστής» από την Κολομβία τέλεσε την «πνευματική κάθαρση», ενώ στο παρελθόν έχει τελέσει κι άλλες τελετές σε Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο.

Μάλιστα, σε γνωστή ιστοσελίδα ταξιδιωτικών εμπειριών οι αναγνώστες μπορούσαν να σχολιάσουν και να αξιολογήσουν την τελετή.

Ο 42χρονος κατάφερε να φύγει από την Κύπρο με προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρνακα. Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, ο Κολομβιανός έχει διερευνηθεί για το θάνατο άλλων δύο ανθρώπων.

Τι είναι ο Σαμανισμός

Με τον γενικό όρο Σαμανισμός εννοείται ένα πολύπλοκο λατρευτικό και μαγικο-θρησκευτικό κίνημα που διαμορφώνεται γύρω από την τεχνική της έκστασης.

Θεωρείται μυστικιστική εμπειρία και δεν είναι θρησκεία ή φιλοσοφία καθώς εμφανίζεται πριν από αυτές.

Εξ αιτίας της ευρείας γεωγραφικής του εξάπλωσης -Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Σιβηρία, Ινδονησία, Ωκεανία κ.λπ.- ο Σαμανισμός δεν παρουσιάζει ομοιομορφία ως προς τη λατρευτική πρακτική του.

Κεντρικό πρόσωπο στον Σαμανισμό είναι ο σαμάνος (šamán) ως ιερέας, μάγος-γιατρός και αρχηγός ενίοτε της οικογενειακής θρησκείας.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr