Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό την τήρηση ειδικών συνθηκών προστασίας το ιερό προσκύνημα στη Μέκκα

Υπό την τήρηση ειδικών συνθηκών προστασίας το ιερό προσκύνημα στη Μέκκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σαουδική Αραβία θα οργανώσει και φέτος το ιερό προσκύνημα στη Μέκκα υπό την τήρηση ειδικών συνθηκών προστασίας, κατά της εξάπλωσης της covid-19, όπως μετέδωσε εχθές Κυριακή η κρατική τηλεόραση.

«Ο μηχανισμός και οι συνθήκες για το ετήσιο φετινό μουσουλμανικό προσκύνημα στη Μέκκα (Χατζ) θα ανακοινωθούν αργότερα» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη το αρμόδιο υπουργείο.

Μέχρι στιγμής μόνον εμβολιασμένοι για την Covid-19 προσκυνητές –και μάλιστα με μάσκες- εισήλθαν κατά ομάδες στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας για να μετάσχουν στη νυχτερινή προσευχή γύρω από την Κάαμπα, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Παραμένει άγνωστο κατά πόσον η νέα αυτή πολιτική του υπουργείου –που συμπίπτει με μια αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Σαουδική Αραβία– θα ισχύσει και στο ετήσιο ιερό προσκύνημα χατζ αργότερα φέτος.

Η Σαουδική Αραβία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής πάνω από 400.000 κρούσματα του κορωνοϊού και 6.700 θανάτους από την Covid-19.

Στη διάρκεια του Ραμαζανιού -ενός από τους πιο ιερούς μήνες στο ισλαμικό ημερολόγιο- οι μουσουλμάνοι νηστεύουν από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου και παραδοσιακά συγκεντρώνονται με συγγενείς και φίλους για να καταλύσουν το βράδυ τη νηστεία.

Το περασμένο καλοκαίρι το χατζ -ένας από τους βασικούς πυλώνες του Ισλάμ- ήταν πολύ περιορισμένο, αφού επετράπη μόνον σε 10.000 μουσουλμάνους κατοίκους της χώρας να λάβουν μέρος από τα 2,5 εκατ. των προσκυνητών που είχαν καταφθάσει στη Μέκκα από όλο τον πλανήτη την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Το Χατζ είναι το ετήσιο Ισλαμικό προσκύνημα στην Μέκκα και θεωρείται το υποχρεωτικό θρησκευτικό καθήκον των Μουσουλμάνων ενώ πρέπει να εκτελεστεί τουλάχιστον μια φορά κατά την διάρκεια της ζωής τους, από όλους όσους είναι σωματικά και οικονομικά ικανοί να κάνουν το ταξίδι, και μπορούν να συντηρήσουν την οικογένεια τους κατά την απουσία τους. Είναι ένας από τους πέντε στύλους του Ισλάμ.

Η συγκέντρωση του πλήθους κατά την διάρκεια του Χατζ θεωρείται η μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση ανθρώπων στον κόσμο.

Το προσκύνημα γίνεται στις 8 με 12 τον τελευταίο μήνα του Ισλαμικού ημερολογίου, ημερομηνία η οποία αλλάζει από έτος σε έτος.

Φέτος το Ραμαζάνι άρχισε με την εμφάνιση της νέας Σελήνης πάνω από τη Μέκκα στις 12 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr