Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος Διευθυντής της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες ο Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης

Νέος Διευθυντής της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες ο Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην θέση του Διευθυντού του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση τοποθετήθηκε, σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 ο Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης, μετά την αποδοχή της παραίτησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αχαΐας κ. Αθανασίου από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Η Ιερά Σύνοδος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανάσιο για τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε αυτή την νευραλγική θέση.

Μετά την από πρόταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στη θέση του Διευθυντού τοποθετήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτη, μέχρι τούδε Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

O Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη του Ν. Καβάλας.

Πραγματοποίησε σπουδές στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στα ΤΘ.

Είναι διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α., τομέα ειδικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας και διδάσκει στο Δ.Π.Θ., ΠΜΣ, τμήμα ελληνικής φιλολογίας, Δ.Α.Φ..

Είναι κάτοχος μεταδιδακτορικού του Ε.Κ.Π.Α., τομέας ειδικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας, στο Δ.Α.Φ. και μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του ΑΠΘ, στη γλώσσα και φιλολογία του Δ.Π.Θ. και στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών μονάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εξειδίκευση στην ισότητα των δυο φύλων.

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα: «η περί εκκλησίας έννοια και τα όρια αυτής στα πλαίσια της οικουμενικής κίνησης».

Είναι εθελοντής του ΟΗΕ επί 34 χρόνια.

Υπηρετεί ως διευθυντής του γραφείου της ευρωπαϊκής διασύνδεσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Είναι Πρόεδρος των διεθνών βραβείων Soft Power Awards, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, μέλος της διεθνούς συμβουλευτικής IAC UNESCO, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Φρίξος Βας. Παπαχρηστίδης, τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης, τακτικό μέλος της εθνικής επιτροπής ψυχικής υγείας, τακτικό μέλος των επιτροπών του Υπουργείου Υγείας για τα κέντρα ημέρας ατόμων με Δ.Α.Φ. και τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Υπηρέτησε στην εκπαίδευση ως Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Σερρών, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Σοφών του Υπουργείου Εργασίας με αρμοδιότητα τις ευπαθείς ομάδες επί Υπουργίας Λούκας Κατσέλη, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Special Olympics HELLAS και αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων του Ν. Καβάλας.

Έχει συγγράψει 13 ερευνητικές μονογραφίες για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα μια μονογραφία με έρευνα για την επαγγελματική απασχόληση της μουσουλμάνας, ρομά, πομάκας και χριστιανής γυναίκας του Νόμου Ροδόπης, μία μονογραφία για τις σχέσεις της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης εκκλησίας, ένα κεφάλαιο στα Αγγλικά σε διεθνή συγγραφή του Βατικανού με θέμα τη Θεία Ευχαριστία και τρία παραμύθια, που μεταφράστηκαν στα Αγγλικά.

Συμμετέχει με εισηγήσεις και έρευνα σε παγκόσμια συνέδρια και αρθρογραφεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (2007), τους Special Olympics International και Ελλάδος ως κήρυκας του εθελοντισμού (2011),τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον χρυσό Σταύρο του Τάγματος της Τιμής, την ανώτατη διάκριση της ελληνικής δημοκρατίας (2015), το Βατικανό με το 1ο διεθνές βραβείο έρευνας και παιδαγωγικής επιστήμης των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca (2016), τον Π.Ο.Υ το 2016 για τη διεθνή ερευνά του για τον μητρικό θηλασμό, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (2020) και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό (1992), τους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου.

Είναι επίτιμος Δρ. του Διεθνούς Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Καβάλας και ανακηρύχτηκε παμψηφεί επίτιμος Δημότης Θάσου και Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr