Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ήταν ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή ζευγάρι; Νέο βιβλίο!

Ήταν ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή ζευγάρι; Νέο βιβλίο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακόμα ένα βιβλίο κυκλοφόρησε που υποστηρίζει ότι ο Ιησούς είχε παντρευτεί τη Μαρία Μαγδαληνή και έκαναν δύο παιδιά.

Το βιβλίο με τίτλο “Το Χαμένο Ευαγγέλιο” αναπαράγει τα παραμύθια που είχαν πλάσει οι “Καθαροί”, μια γνωστική αίρεση στη νότια Γαλλία, οι οποίοι θέλησαν να εμφανίσουν στον μεσαιωνικό όχλο τους βασιλιάδες τους, τους Μεροβιγιανούς, ως απόγονους του Ιησού.

Το παραμύθι στηρίζεται σε μια αναφορά του γνωστικού Ευαγγελίου του Φιλίππου (είχε κυκλοφορήσει και στα ελληνικά το εν λόγω Ευαγγέλιο από τις εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα”), όπου γράφει:

“Η Σοφία που αποκαλείται “στείρα”, αυτή είναι η μητέρα των αγγέλων. Και η κοινωνός του [(…) η Μα]ρία η Μαγδαληνή. Ο […την αγαπούσε] περισσότερο από όλους τους μαθητές [και] τη φιλούσε στο […] της [περισσότερες] φορές από ό,τι τους άλλους [μαθητές…]. Του είπαν: “Γιατί την αγαπάς περισσότερο από όλους εμάς; Κι απάντησε ο σωτήρ και τους είπε: “Γιατί δεν σας αγαπώ όπως κι αυτήν; Όταν ένας τυφλός κι ένας που βλέπει είναι κι οι δύο στο σκοτάδι, δεν διαφέρουν μεταξύ τους. Όταν έλθει το φως, τότε αυτός που βλέπει θα δει το φως, αλλά ο τυφλός θα παραμείνει στο σκοτάδι” (63:30-64-9).

Αυτή η αναφορά των Γνωστικών ερμηνεύθηκε από πολλούς ότι μαρτυρά ότι ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή ήταν ζευγάρι.

Στο νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε, υπάρχει μια πλοκή δεκατριών χρόνων για τη ζωή του Ιησού, πριν τη σταύρωση του, μια απόπειρα δολοφονίας της Μαρίας Μαγδαληνής και των παιδιών του και άλλα πολλά.

Ο καθηγητής θεολογίας Μπάρι Γουίλσον (Barrie Wilson) και η ιστορική συγγραφέας Σίμτσα Γιακοβοτσίτσι (Simcha Jacobovici) βασίζουν τη θεωρία τους και σε χειρόγραφα 1,450 ετών, που βρήκαν στην Βρετανική βιβλιοθήκη.

Μετέφραζαν για μήνες το αρχαίο κείμενο και έχουν πει ότι η αρχική Παρθένος ήταν η Μαγδαληνή και όχι η μητέρα του Χριστού Μαρία. Το χειρόγραφο βρισκόταν στην βιβλιοθήκη για 170 χρόνια και είναι ύποπτο γιατί δεν είχε μεταφραστεί. Η Μαρία Μαγδαληνή, είναι σημαντική φιγούρα στις δύο στιγμές της ζωής του Χριστού, την Σταύρωση και την Ανάσταση.

Αλλά έχει μείνει στην ιστορία ως πόρνη, ενώ πουθενά δεν αναγράφεται ότι ήταν πόρνη. Φυσικά ο Νίκος Καζαντζάκης στο βιβλίο του “Ο τελευταίος πειρασμός” του 1953, αναφέρεται σε αυτήν ως γυναίκα του Ιησού. Και ο κώδικας ΝταΒίντσι, το δημοφιλές βιβλίο που μετέπειτα έγινε ταινία, αναφέρεται και αυτό στην θεωρία αυτή.

Το βιβλίο αναφέρεται στην θεωρία που χρησιμοποίησε και η ταινία ότι οι Μεροβιγιανοί Γάλλοι βασιλείς είχαν καταγωγή από τον Χριστό. Το μόνο στοιχείο που επιβεβαιώνεται για την Μαγδαληνή, είναι η καταγωγή της από την μικρή πόλη Μαγδάλα, που υπάρχει ως και σήμερα έξω από την Ιερουσαλήμ.

Ένα ακόμα παραμύθι, που αναπαράγει μεσαιωνικές απάτες και φαντασιοπληξίες, για να εξιτάρονται οι λάτρεις του περίεργου, του μεταφυσικού και του αλλοπρόσαλλου…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

«Ιερή» απάτη στη Θεσσαλονίκη: Ρασοφόροι απέσπασαν 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr