Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξύλο στη Νέα Φιλαδέλφεια: Οπαδοί της ΑΕΚ συκρούστηκαν με διαμαρτυρόμενους πολίτες

Ξύλο στη Νέα Φιλαδέλφεια: Οπαδοί της ΑΕΚ συκρούστηκαν με διαμαρτυρόμενους πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΚ, Βίντεο, Νέα Φιλαδέλφεια,

Άγρια επεισόδια το απόγευμα της Παρασκευής στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο twitter αλλά και στη διαδικτυακή εφημερίδα Κόντρα, οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν σε κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονταν για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Επίθεση με προπηλακισμούς, πέτρες και ξύλο δέχθηκαν, σύμφωνα με “το Κόκκινο”, από οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ μέλη του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, με αποτέλεσμα κάποιοι να είναι αιμόφυρτοι, με τραυματισμούς στο κεφάλι και το σώμα.

Η “Κόντρα” γράφει ότι “ξυλοκόπησαν ανθρώπους, κυνήγησαν άλλους, έδειραν γυναίκες και ηλικιωμένους”.

aek

Αναλυτικά τα γεγονότα όπως τα γράφει η Κόντρα:

Οι ορδές του ιδιωτικού στρατού παρατάχθηκαν από τις 6 το απόγευμα κατά μήκος της Δεκελείας, από την πλατεία Πατριάρχου μέχρι το στέκι της «Στρούγκας», που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο, όπου στις 6.30 είχε καλέσει την προσυγκέντρωσή του το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών.

Η αστυνομία, με επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή και αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ παραταγμένες στα γύρω στενά, παρακολουθούσε απαθώς τις προετοιμασίες των τραμπούκων.

Οταν η πρώτη ομάδα ατόμων έφτασε στο δημαρχείο, δέχτηκε επίθεση από ομάδα τριάντα περίπου τραμπούκων. Τραυματίστηκαν τρεις.

Σε λίγο, παρέταξαν τα ΜΑΤ δήθεν για να προστατεύσουν τους κατοίκους που πύκνωναν. Οι τραμπούκοι παρατάχθηκαν απέναντι, έβριζαν, απειλούσαν, πετούσαν μπουκάλια.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Α. Βασιλόπουλος, που έφτασε κάποια στιγμή στο χώρο, δέχτηκε ύβρεις και προπηλακισμούς, ενώ οι τέσσερις μπράβοι που έκαναν όλο το κουμάντο, πρόσεχαν να μην τον χτυπήσουν διάφοροι αφιονισμένοι που με μπουκάλια μπύρας στο χέρι και τα μάτια κατακόκκινα ορμούσαν από καιρού εις καιρόν και προσπαθούσαν να διασπάσουν την ομήγυρη που ήταν γύρω από τον δήμαρχο, βρίζοντάς τον χυδαία και απειλώντας τον, ότι δεν θα τολμήσει να ξαναεμφανιστεί στη Φιλαδέλφεια.

Η αστυνομία όλη αυτή την ώρα ήταν δίπλα στον Α. Βασιλόπουλο και του ζητούσε να φύγει από το χώρο!

Οση ώρα αυτή η ομάδα έβριζε τον δήμαρχο, μια άλλη ομάδα διευθυνόμενη από τους τέσσερις επικεφαλής μπράβους, πέρασε ανάμεσα από τα ΜΑΤ, οι άντρες των οποίων δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση για να την εμποδίσουν (προηγουμένως, αυτοί οι ίδιοι εμπόδιζαν κατοίκους να φτάσουν στο δημαρχείο).

Επιτέθηκαν στους κατοίκους με μπουνιές, κλωτσιές, κράνη, μπουκάλια, ενώ κάποιοι κρατούσαν στα χέρια τους κομμάτια από μάρμαρα. Οσο οι κάτοικοι οπισθοχωρούσαν, οι τραμπούκοι έσπαγαν σκαλοπάτια από παρακείμενα κτίρια και τους τα πετούσαν, πάντα υπό τα απαθή βλέμματα του αστυνομικού διευθυντή και των ΜΑΤ.

Μετά από λίγη ώρα και ενώ η αστυνομία απομάκρυνε, σχεδόν σηκωτό, τον Α. Βασιλόπουλο, μια ορδή περίπου εκατό τραμπούκων άρχισε να τρέχει στα πρώτα μέτρα της οδού Επταλόφου μετά τη Δεκελείας, για να επιτεθεί σε κάποια άτομα «του ΣΥΡΙΖΑ», όπως κραύγαζαν.

Δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τι έγινε, σε πέντε λεπτά όμως έφτασε ασθενοφόρο της κλινικής «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» και παρέλαβε τραυματίες.

Η αστυνομία ήταν εκεί και παρακολουθούσε απαθώς τις ορδές να λιντσάρουν ανθρώπους που έτυχε να περνούν και τους είχαν σταμπάρει.

Οταν τελείωσαν και μ’ αυτό, επιτέθηκαν με λοστούς και έσπασαν τα ρολά στο κτίριο της «Στρούγκας». Μπήκαν μέσα και άρχισαν τους βανδαλισμούς.

Μπροστά μας ο αστυνομικός διευθυντής τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική ζητώντας της να στείλει όχημα γιατί θα βάλουν φωτιά! Και πάλι η αστυνομία δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να τους εμποδίσει. Δύο άτομα που βρέθηκαν στο χώρο τον υπερασπίστηκαν και μόνο τότε η αστυνομία τους… παρακάλεσε να αποχωρήσουν.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα, αργά το απόγευμα, οπότε και είχε προγραμματιστεί από το Συντονιστικό η διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης, στην πλατεία Πατριάρχου, για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, που περιλαμβάνει το πολύκροτο άρθρο για το γήπεδο της ΑΕΚ. Δεκάδες οπαδοί είχαν καταλάβει από νωρίς την πλατεία και παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι οπαδοί άρχισαν να πετούν στον κόσμο αυγά και να τους γρονθοκοπούν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις.

Επίθεση δέχθηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος προσέτρεξε στο σημείο λίγο πριν τις 7, δέχθηκε προπηλακισμούς και απειλές και εντέλει φυγαδεύθηκε από την αστυνομία. Η επίθεση συνεχίστηκε με κάψιμο κάδων, ενώ σύμφωνα με “το Κόκκινο” έβαλαν φωτιά και στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι “Στρούγκα”.

Κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας καταγγέλλουν ότι την ευθύνη για τη συγκέντρωση και την κατάληψη της πλατείας από τους οπαδούς φέρει η ίδια η Original.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας είχε καταγγείλει την «αντισυγκέντρωση» των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ για το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, λέγοντας ότι είναι «η πέμπτη φορά στους τελευταίους εννέα μήνες που οι οπαδοί της ΑΕΚ παρεμβαίνουν δυναμικά στα τεκταινόμενα της πόλης κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΑΕΚ-Άρης 2-0 και πρώτη η Ένωση με παιχνίδι παραπάνω

Ο Σταύρος Σβήγκος στο ΟΠΑΠ Game Time: «Ματίας Αλμέιδα πάρε με στην ΑΕΚ»

Το συγκινητικό βίντεο του ΟΠΑΠ για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ

ΠΑΟΚ: Πήρε ισοπαλία από την ΑΕΚ (2-2) και παρέμεινε στην κορυφή – Η βαθμολογία

Euroclubintex: «Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ στην ισοβαθμία»!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr